L’AE Prat empata al camp del Mallorca B

L'AE Prat s'avança a la primera jugada de perill, és remuntat en menys de mitja hora i aconsegueix l'empat a la segona meitat / El conjunt pratenc empata per cinquena vegada en les darreres vuit jornades
Dilluns, 20 febrer 2023 · 13:04 hores EsportsFutbol

Foto: AE Prat

Esports
Futbol

MALLORCA 2 – AE PRAT 2
Albert Martí (2′), Àlex Pla (49′) / Miquel Llabrés (9′), Ibra Diabaté (27′)

Mallorca: Álex Quevedo; Adri Montalbán (Montiel, 80’), Gayà, David López, Miguelito; Imanol, Gaquinto (Lázaro, 83’); Zacarías Ghailan (Lluís, 83’), Miquel Llabrés (Gálvez, 70’); Ibra Diabaté (Valverde, 70’), Jaume Tovar
Prat: Craviotto; Coro, Héctor Rodríguez, Valentín, Yaya; Adri Díaz (Miguel Fernández, 69’), Àlex Pla, Uri; Albert Martí (Adri Rivas, 69’), Salvans (Bakary, 69’), Elhadji (Aliou, 40’).

Paradas Mazuela, col·legi anadalús. Amonestà a Álex Quevedo i Giaquinto
Ciutat Esportiva Antonio Asensio: uns 100 espectadors

L’AE Prat s’ha abonat a l’empat. Al Tomeu Serra, novament un partit on el conjunt potablava va estar tan a prop d’endur-se els 3 punts com de marxar de vuit. El Prat (sense Padilla ni Mousa) es va avançar amb un gol matiner d’Albert Martí, però va veure com un necessitat Mallorca B remuntava amb un golàs de falta directa de Llabrés i una diana d’Ibra Diabaté. L’AE Prat, contra la lona al tram final de la primera meitat, va oferir una versió molt més convincent a la segona, i Àlex Pla va empatar amb un golàs. Ambdós porters, amb sengles aturades de mèrit, van mantenir el 2-2.

Inici ben mogut

Sense temps a establir cap a on es movia el partit, l’AE Prat es va avançar als 2 minuts i mig: inicia Héctor amb una pilota entre línies per Àlex Pla, que veu la incorporació per la dreta de Yaya. El lateral dret la penja de primeres, i Albert Martí, al segon pal, connecta la rematada per superar Quevedo. Segon gol de la temporada per a l’ex de l’Europa, que rendibiltizava el retorn a la titularitat. Al Prat, però, li duraria poc l’alegria: Miquel Llabrés va aprofitar una discutida falta de Coro sobre Jaume Tovar en una posició perfecta per anotar un dels gols de la jornada.

El filial mallorquinista va fer molt de mal amb els seus dos puntes, que van ser capaços d’aprofitar el joc directe i la seva presència en l’emparellament amb els centrals del Prat per generar perill. Al minut 22, Tovar va pentinar per Ibra Diabaté, que va arribar abans que Craviotto, i a porteria buida, va rematar forçat i fluix. Héctor, dins l’àrea petita, va poder evitar el gol. Cinc minuts després, mateixa jugada amb papers canviats: Ibra pentina per Jaume Tovar, que es queda a 50 metres de porteria amb Valentín com a únic obstacle. El central visitant l’intenta sostenir, però Tovar trepitja àrea i es treu una rematada que rebota en el pal. El refús, el recull Ibra Diabaté, i ara si, empeny la bola per culminar la remuntada al 27.

El Prat va gaudir d’un parell d’arribades abans del descans: una rematada de primeres d’Albert Martí que Quevedo va aturar i un xut mossegat d’Àlex Pla que va marxar fora. La pitjor notícia arribaria en forma de lesió d’Elhadji, que va haver de retirar-se lesionat al minut 40, entrant Aliou per substituir-lo.

Millora potablava a la represa

L’AE Prat va fer els deures i va corregir certs aspectes al segon temps per posar-se a dur la iniciativa, i com a la primera meitat, va colpejar primer: Àlex Pla caça una pilota solta prop del vèrtex de l’àrea gran i de cop al bot, engalta un soberbi missil que entra a mitjana alçada fregant el pal curt. Clau el vallesà en les darreres setmanes per a un Prat, que un cop més, va saber resoldre un moment crític. El Mallorca B, en veure l’empenta pratenca, va donar una passa enrere, prioritzant defensar-se amb ordre i aprofitar les seves opcions.

Sobre l’equador del segon temps arribarien les opcions més clares per tots dos equips: Quevedo va fer una gran aturada d’handbol per refusar una rematada a boca de gol d’Albert Martí des de la frontal de la petita, i Craviotto va aparèixer per refusar una rematada de Tovar arran una passada de la mort. Ja a les acaballes de partit, Adri Rivas es va avançar a la sortida de Quevedo i es va fer amb la pilota al vèrtex de l’àrea gran, però la seva centrada va ser refusada per la defensa vermellona.

Amb aquest empat, l’AE Prat cau a zona de descens, amb 25 punts, però empatat amb posicions de playout i la zona de permanència. Els potablava afronten ara dos partits consecutius a casa, el primer aquest diumenge (12:00) davant el Badalona Futur

DECLARACIONS POSTPARTIT:

Pedro Dólera, entrenador de l’AE Prat:

Uri González, jugador de l’AE Prat: