En marxa el servei de cotxes elèctrics municipals compartits

Dilluns, 20 febrer 2023 · 17:47 hores ActualitatEconomiaSocietat

Actualitat
Economia
Societat

Des d’avui està en marxa el servei de cotxe elèctric compartit al Prat. De moment només el podrà fer servir el personal municipal, però es preveu que en menys de dues setmanes ja estigui disponible per a tothom que visqui i treballi al Prat, amb un descompte del 30 % sobre el preu base del servei. Es tracta d’un servei pensat especialment per a l’ús puntual del vehicle.

En una primera fase de desplegament hi haurà 4 vehicles a la plaça Espanya, 2 a l’avinguda Verge de Montserrat davant les Cases d’en Puig, 1 davant de l’Escola Galileu Galilei i un davant del Centre de Promoció Econòmica. Més endavant s’hi afegiran 4 més i fins i tot una furgoneta.

Els vehicles que es podran reservar per hores o fins i tot per jornades completes. Per fer servir el servei caldrà donar-se d’alta la cooperativa Som Mobilitat amb un cost de 10 euros l’any. A partir d’aquí es pagarà per l’ús del vehicle a 3 euros i 15 cèntims l’hora o a 31 euros i mig per un dia sencer. L’aplicatiu mostrarà les ubicacions amb vehicles disponibles i permetrà reservar el cotxe amb antelació. Un cop es retorni el vehicle al mateix lloc de recollida, s’haurà de deixar carregant.

Amb aquesta mesura, l’Ajuntament vol avançar cap a la descarbonització de la mobilitat a la ciutat i liderar els projectes de transició ecològica.

Aquest projecte compta amb un finançament de 300.000 €, la meitat dels quals ha finançat el Ministeri de Transició Ecològica a través dels fons MOVES. S’espera poder ampliar la flota més enllà dels 12 cotxes previstos amb la inclusió de vehicles d’empreses privades.