Vaga de neteja viària i recollida de residus divendres i dissabte de Carnaval

Els sindicats denuncien que l’empresa no fa passar per la mútua els accidents laborals
Dijous, 16 febrer 2023 · 11:44 hores ActualitatEconomiaEmpresa

Actualitat
Economia
Empresa

La plantilla del servei de neteja viària i recollida de residus urbans del Prat ha convocat dues jornades de vaga per al divendres 17 i dissabte 18 de febrer. L’aturada pretén denunciar que l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas, concessionària del servei, vulnera els drets dels empleats i empleades quan hi ha un accident laboral.

El president del comitè d’empresa del Prat i delegat de CCOO, Miguel Ángel Navarro Cañete, assegura que fa dos anys que reclamen a l’empresa que qualsevol accident en horari laboral passi per la mútua laboral però, segons els sindicats, l’empresa s’hi nega i els fa passar pel CAP (centre d’atenció primària). Podeu escoltar una entrevista d’elprat.ràdio a Cañete a través de l’enllaç situat a peu de pàgina.

Segons el comitè, l’empresa ja ha estat denunciada a inspecció de treball en diverses ocasions, però de moment això no ha servit perquè canviï la manera d’actuar davant dels accidents laborals. Els sindicats asseguren que el procés de denúncia és lent i moltes vegades es prefereix no denunciar per por a represàlies laborals.

Informes de sinistralitat laboral

Des del comitè asseguren tenir clar el motiu pel qual l’empresa denega els serveis de la mútua laboral en alguns accidents: evitar reflectir-los als informes de sinistralitat laboral.

La vaga de divendres i dissabte coincidirà amb el Carnaval i les afectacions que aquesta festa tindrà sobre la neteja de la via pública i la recollida de brossa. El servei també s’encarrega de la deixalleria municipal.

Encara no es coneixen els serveis mínims que establirà el departament de Treball de la Generalitat per a aquesta vaga. N’informarem tan aviat es s’anunciïn.

Entrevista al president del comitè d’empresa: