La collita de Carxofa Prat es redueix un 80 % per les gelades

La qualitat de les que es comercialitzen es manté però a preus més elevats
Divendres, 10 febrer 2023 · 08:38 hores ActualitatAgriculturaEconomia

Carxofes afectades per les gelades.

Actualitat
Agricultura
Economia

La Cooperativa Agrícola del Prat ha informat que les gelades de fa dues setmanes han reduït un 80 % la collita de Carxofa Prat respecte del que seria habitual en aquesta època de l’any. Les gelades han malmès bona part de les plantes que hauran de tornar a rebrotar cap a la primavera si no hi ha cap circumstància climatològica adversa.

Les carxoferes que s’han salvat de l’impacte del fred perquè estaven més tapades quan va gelar, mantenen la qualitat de la Carxofa Prat i són les que actualment es comercialitzen.

Alça de preus

La reducció de la collita en un 80 % en una època de gran demanda de carxofa n’ha fet augmentar el preu. Segons explica Agustí García, president de la Cooperativa, “per a nosaltres hagués sigut millor seguir collint cada dia per mantenir un preu de 2 euros el quilo i no, com ens està passant ara, de deixar de collir carxofa perquè ha quedat malmesa. Ara mateix no collim ni la quarta part de quilos que hauríem de collir en un moment de màxima producció com és el mes de febrer”.