El temporal deixa la platja força malmesa

Important pèrdua d’amplada a la zona de Can Camins
Dimecres, 8 febrer 2023 · 17:43 hores ActualitatEconomiaSocietat

Actualitat
Economia
Societat

El temporal de mar de les darreres hores, amb fortes ratxes de vent i onades que han arribat a superar els cinc metres, ha deixat la platja del Prat força malmesa, amb una important pèrdua d’amplada a la zona de Can Camins. Tanmateix, la destrossa no ha estat tan gran com amb el temporal Glòria de fa tres anys, ja que aquest cop ha durat menys.

Aquest cop, el Prat ha estat el municipi del delta del Llobregat més afectat, a diferència del temporal del mes passat, on la regressió de la sorra es va concentrar a les platges de Viladecans, Gavà i Castelldefels. En aquella ocasió ja es va perdre gairebé la totalitat de la sorra que hi va aportar l’Autoritat Portuària de Barcelona el passat mes de juliol. Per això, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) reclama mesures urgents sobretot a la platja de la Ricarda, que ja es va perdre amb el temporal Glòria. Aquesta aportació s’hauria de fer en compensació per les obres que es van fer a la dessalinitzadora.

Sorra amb el gra més gruixut

L’AMB assegura que tant l’Autoritat Portuària de Barcelona, que és qui fa l’aportació de sorra anual, com el Ministeri de Transició Ecològica ja treballen en buscar nous dipòsits d’arena amb una granulometria més gruixuda i, per tant, més resistent als temporals que la que es captava a Port Ginesta, massa fina.

Tot seguit podeu escoltar una entrevista al cap de platges de l’AMB, Daniel Palacios, a elprat.radio: