Nil Llop i Ainoa Carreño són or a la Copa del Món neosènior

Nil Llop proclama campió de la general als 500 metres / Ainoa Carreño, or en Mass Start i bronze als 500m; Teresa Moreno bronze a Mass Start
Dilluns, 6 febrer 2023 · 19:09 hores EsportsGeneralPoliesportiu

Esports
General
Poliesportiu

Aquest cap de setmana s’ha disputat la darrera i definitiva prova de les Copes del Món neosènior i júnior a Inzell, Alemanya, on els patinadors pratencs han tancat la classificació general amb un total de 4 medalles: a Mass Start femenina, or per a Ainoa Carreño i bronze per a Teresa Moreno, or d’Ainoa Carreño als 500 metres i or de Nil Llop, també als 500 metres.

Doble victòria, rècord d’Espanya i caiguda per a Nil Llop

A Inzell, Nil Llop defenia primera posició als 500 metres i als 1.000 metres, on havia guanyat totes les curses. Al mig quilòmetre, ha obtingut la victòria parcial amb un temps de 35:26 i s’ha endut la classificació general després de guanyar totes 3 proves. Als 1.000 metres, però, una caiguda li ha impedit aconseguir temps i sumar, cosa que ha provocat que acabi la Copa en cinquena posició amb 120 punts.

La segona victòria parcial ha arribat als 1.500 metres, distància on no havia participat aquesta temporada. A més d’obtenir la victòria, Nil Llop ha parat el crono en un temps de 1:48.21, trencant el rècord d’Espanya, que estava encara en mans d’Íñigo Vidondo.

Ainoa Carreño i Teresa Moreno comparteixen podi a Mass Start i guanyen plata als relleus

Ainoa Carreño ha assegurat la victòria final a Mass Start amb una segona posició a la darrera mànega, novament disputada a l’sprint final entre un petit grup. Carreño s’ha imposat amb 168 punts, per 141 de Josephine Heimerl i 139 de Teresa Moreno, que en ser quarta a la darrera cursa, se li ha escapat per poc la segona posició i es queda amb el bronze.

Les dues pratenques també han sumat medalla parcial a la prova de sprint per equips. Carreño i Moreno, juntament amb la valenciana Sara Cabrera, han representat l’equip espanyol, que ha finalitzat la cursa en segona posició, obtenint el primer podi en una cursa d’aquesta categoria a un campionat del món neosènior.