L’AE Prat no pot aprofitar la superioritat numèrica i perd a Alacant

L'AE Prat mostra una cara seriosa però desaprofita les seves oportunitats / Per segona setmana consecutiva, el Prat reclama dos penals no assenyalats
Dilluns, 6 febrer 2023 · 13:17 hores EsportsFutbol

Esports
Futbol

HÉRCULES 1 – PRAT 0
Artiles (65′)

Hércules: Carlos Abad; Raúl Ruiz, Mario Gómez (Diego Jiménez, 86’), Roger Riera, Retuera; Maxi, Sandro Toscano, Míchel Herrero (Jack Harper, 71’); Artiles, Alvarito (Cedrés, 86’), Jean Paul
Prat: Craviotto; Coro, Héctor Rodríguez, Valentín, Sergi Benítez (Yaya, 69’); Adri Díaz (Dani Molina, 69’), Uri (Miguel Fernández, 86’), Padilla; Mousa (Adri Rivas, 69’), Pau Salvans, Aliou (Elhadji, 69’)

Àrbitre: Torres Rodríguez (col·legi balear). Va expulsar Jean Paul al minut 24; va mostrar groga a Carlos Riera, Carlos Abad y Artiles (Hércules) i a Salvans, Adri Díaz i Padilla (Prat).
José Rico Pérez: uns 4.000 espectadors. Al minut 19, aficionats locals van mostrar pancartes contra la propietat del club.

L’AE Prat ha perdut al José Rico Pérez per la mínima en un partit on no va ser capaç d’aprofitar la superioritat numèrica durant més de 60 minuts. En un partit seriós, el conjunt potablava va acusar la seva manca de punch als metres finals i l’única errada grossera defensiva de l’encontre per marxar amb les butxaques buides. A la segona meitat, no es van assenyalar dos penals per al Prat: unes mans d’un jugador herculano per tapar una testarrada d’Uri, i una entrada sobre Dani Molina.

La bona dinàmica de l’Hércules ha permès la pau al Rico Pérez, que no la comunió. Ni l’equip, ni el coliseu alacantí, mirall de l’estat del seu inquilí, no va imposar el temible respecte d’anys anteriors. El conjunt local va tractar de posar les bases del partit sense gaire continuïtat: Valentín va refusar una centrada perillosa i a Alvarito se li va escapar un control quan volia remuntar línia de fons. El propi Alvarito va tenir la ocasió més clara del primer temps, enviant una rematada al pal esquerre. El Prat (amb Aliou estrenant titularitat davant un Elhadji tocat) va saber respondre amb ordre per anar creixent i començar a proposar: Padilla va estar a punt de marcar capturant al cor de l’àrea una pilota, que, de cop al bot, va enviar per sobre de la porteria.

Jean Paul va ser expulsat per segon partit consecutiu i el Prat va gaudir de la segona superioritat numèrica de la temporada

Instants després, l’Hércules es quedaria amb 10: en una pilota dividida, Jean Paul arriba tard i entra de manera temerària sobre Adri Rivas, marcant la cama del migcampista pratenc. Expulsió directa. Amb superioritat numèrica, el Prat va completar el sorpasso i va dur la iniciativa, amb la intenció de fer un partit llarg, d’obligar l’Hércules a dubtar i a desgastar-se. A la mitja hora, Coro va enviar amunt una acció assajada des de la frontal. Des de llavors fins al descans, més faltes, targetes i fores de joc que cap altra cosa.

A la represa el Prat va donar una passa endavant en tots els sentits, conscient que, sense perdre el cap, podia incomodar molt més el seu rival. Va passar a jugar més a prop i més ràpid, i en una de les primeres jugades arribaria l’ocasió més clara: Adri Díaz va aixecar la pilota per un Salvans que va estar a prop de repetir el gol de la setmana passada, però el colpeig, un pèl mossegat, va ser refusat per la mà salvadora de Carlos Abad.

A l’hora de partit, una rematada de cap d’Uri dins l’àrea colpeja aparentment en el braç d’un rival. Va insistir el Prat, però l’Hércules, resistint, va trobar alguna fase per atacar. En una d’elles, va trobar fortuna i premi: Mousa va intentar treure la pilota jugada prop d’àrea pròpia, l’Hércules va recuperar, i Artiles, en només rebre, va provar el xut, que va fregar en Héctor Rodríguez per desviar la trajectoria i entrar pel ben mig de la porteria.

El Prat va donar entrada a Yaya, Dani Molina, Adri Rivas i Elhadji a falta de 20 minuts

A partir del gol arribarien els pitjors moments del partit d’un Prat a qui l’escenari, de sobte, se li va girar en contra. El duel va tornar a caure en les constants interrupcions i el Prat va tenir problemes, no tant per tenir la pilota, sinó per poder sortir amb criteri de la primera pressió exigent herculana. Als darrers minuts, i amb l’acumulació de jugadors amb peu, el Prat va ser capaç l’equip visitant de bolcar el joc cap a la porteria. La polèmica va tornar a ser protagonista en una acció sobre Dani Molina dins l’àrea que el Prat va reclamar insistentment. Ja a l’afegit, Elhadji va rebre un cop en una sortida de Carlos Abad i va acabar el partit completament minvat. Sense èxit, ho va intentar el Prat fins al minut 97, però per primer cop va perdre al Rico Pérez.

L’AE Prat és 11è amb 23 punts, 1 punt per sobre del playout i 2 per sobre del descens directe. Aquest diumenge torna al Sagnier (12:00) per enfrontar-se al CD Ibiza Islas Pitiusas, equip que precisament marca la zona de promoció de descens.

DECLARACIONS POSTPARTIT

Els teníem dominats i ha arribat l’errada del gol. Totes les alteracions ‘heavys’ en partit ens afecten massa. El penal a Dani Molina és clamorós.

Pedro Dólera, entrenador de l’AE Prat

Aliou Traoré, davanter de l’AE Prat

Adri Rivas, atacant de l’AE Prat: