Comencen les obres del patinòdrom del Prat, al parc Nou

Es construeix sobre el camp de futbol de terra i les obres duraran un any
Dimarts, 31 gener 2023 · 14:16 hores ActualitatEsportsPoliesportiu

Imatge virtual del futur patinòdrom.

Actualitat
Esports
Poliesportiu

Aquesta setmana han començat les obres del patinòdrom del Prat, que estaran enllestides d’aquí a un any. Aquesta nova pista de patinatge de velocitat substituirà a la del CEM Estruch, que ha quedat obsoleta, i serà la nova seu dels dos clubs pratencs de l’especialitat: Club Patí Velocitat el Prat i Club Patí Ciutat del Prat.

El patinòdrom ocuparà l’espai del camp de futbol de terra del parc Nou, i tindrà una tanca perimetral, ja que serà un nou equipament amb accessos determinats. A més de la pista també es construirà un petit edifici que acollirà vestidors, magatzem, recepció, despatxos i una zona porxada amb bancs.

Reglamentari a nivell internacional

El nou patinòdrom complirà tots els requisits de la federació internacional de patinatge de velocitat, per la qual cosa podrà acollir competicions oficials. Per exemple, tindrà 200 metres de corda, front als només 150 de la pista de l’Estruch. A més, permetrà que molts patinadors i patinadores que ara han de marxar fora del Prat per entrenar ho puguin fer aquí. Això també millorarà la comoditat i estalviarà despeses a moltes famílies que han de portar els seus infants a altres indrets a entrenar o competir.

El patinòdrom del Prat serà el més modern de Catalunya i un equipament de referència a casa nostra en el món del patinatge de velocitat. L’equipament permetrà que s’hi desenvolupin diferents activitats i entrenaments simultanis, ja que tindrà una zona interior, la pista de competició i una pista perimetral.

Ubicació del patinòdrom (pista de color gris) dins del parc Nou.

1,8 milions d’€ a càrrec de l’AMB

El patinòdrom del Prat necessita una inversió d’1,8 milions d’euros, que corren a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). De fet, els terrenys de tot el parc Nou pertanyen a l’AMB, i per això té categoria de parc metropolità.

Adéu a la pista de l’Estruch

La pista de patinatge de l’Estruch ha quedat obsoleta i petita, degut al fort creixement que ha experimentat la pràctica del patinatge de velocitat al Prat, així com els nombrosos èxits que esportistes locals han aconseguit els darrers temps.

Amb el nou patinòdrom del parc Nou en funcionament, la pista de l’Estruch desapareixerà i l’espai que ocupa permetrà ampliar les instal·lacions del CEM Estruch. Està previst que s’hi facin noves sales d’activitats per a persones abonades, de manera que es podrà donar resposta a la gran demanda existent actualment.

Entrevista a elprat.ràdio

Tot seguit podeu escoltar una entrevista a elprat.ràdio sobre el patinòdrom a la tinenta d’alcaldia Débora García i a la cap municipal d’Esports, Olga Asensio: