L’AE Prat remunta per retrobar-se al Sagnier

L'AE Prat reacciona al gol inicial de Pitu i completa la primera remuntada del curs / Els potablava van xutar una vintena de vegades i van reclamar 2 penals
Dilluns, 30 gener 2023 · 10:49 hores EsportsFutbolGeneral

Esports
Futbol
General

PRAT 2 – ALZIRA 1
Elhadji (28′), Salvans (73′) / Pitu (13′)

AE Prat: Craviotto; Coro, Héctor Rodríguez (Pau Rosales, 81’), Valentín, Sergi Benítez; Padilla (Adri Díaz, 60’), Uri, Àlex Pla (Dani Molina, 89’); Mousa (Albert Martí, 60’), Salvans, Elhadji (Aliou, 89’)

Alzira: Adrián Fernández; Cortijo (Sergio Bono, 80’), Solbes (Luengo, 80’), Káiser, Javi Soler (Abraham, 46’); Lado, Marenyà, Revert (Sergio Rodríguez, 60’); Pitu, Javi Serra (Pulpón, 60’), Joel Rodríguez

Ârbitre: Morilla Turrión, col·legi navarrès. Amonestà a Alex Pla; Javi Serra, Abraham i Joel Rodríguez.

Estadi Municipal Sagnier: uns 400 espectadors

Necessitava l’AE Prat un altre dia d’alegria completa. De victòria clara i convençuda, de no necessitar quedar-se amb la part bona ni veure el got mig ple. El conjunt potablava va guanyar 4 partits després en un encontre que es va complicar amb el gol inicial de Pitu, fruit d’un desajust defensiu. L’AE Prat, però, va demostrar mentó dur, va saber obviar el marcador en contra i 2 (més que) possibles penals no assenyalats per capgirar l’encontre i escapar altre cop de posicions de playout.

No va començar malament el partit en clau pratenca i Àlex Pla avisava amb una rematada al lateral de la xarxa. Pero als 13 minuts, en una acció ràpida i de pugna a la zona de mitjos, el Prat desguarneix el perfil esquerre, Pitu trenca a l’espai pràcticament des de camp propi i trepitja l’àrea. Sona un “‘¡Lo fallas, lo fallas!, respost per un “la metes, la metes!”. Va encertar el darrer apostant: Pitu va retallar davant Valentín i la va allotjar al pal curt per posar el 0-1. Sant tornem-hi al Sagnier.

Uri va disputar el seu partit 300 com a futbolista amateur

Dada de Manolo Gol

L’AE Prat va començar a reaccionar, de mica en mica, assumint que havia de mostrar la seva millor versió per capgirar l’escenari. Els ànims es van encendre amb una acció sobre Pau Salvans dins l’àrea. Pocs minuts després, Salvans va aparèixer per banda esquerra, guanyant una pilota llarga i col·locant una precisa centrada amb rosca que Elhadji es va encarregar de posar a l’escaire.

Elhadji marca el sisè gol en lliga i es col·loca tercer a la classificació de ‘pitxitxis’, empatat amb Salinas, Alvarito i Stéphane Emana

Amb l’empat restablert, es va veure el millor Prat del partit i un dels més inspirats de la temporada: abans del descans, Padilla enviaria una rematada refusada, Adrián Fernández va salvar un u contra u davant Àlex Pla i va aturar un intent d’Elhadji. També es va reclamar penal en una centrada que colpeja en un central alzirenc. A la represa, ho va provar Padilla amb una falta just davant l’àrea que marxaria alta i novament Adrián Fernández va detenir un ‘mà a mà’, en aquest cas amb Coro.

La perseverància va acabar donant el premi desitjat en un enviament d’Albert Martí des de l’esquerra cap a la desmarcada de Salvans, que pel carril central, va guanyar l’esquena als centrals, es va plantar sol davant Adrián Hernández, i a la tercera opció d’un pratenc contra el meta, va creuar rasa la pilota per, ara si, capgirar definitivament l’encontre.

L’AE Prat no remuntava un partit des del 2/2/22 (AE Prat 2 – Ebro 1, gols de Xavi Civil i Salvans)

El Prat la va tenir 2 minuts després en un córner pentinat per Elhadji que rebotaria en el travesser. L’Alzira va cremar totes les naus, fent entrar el punta juvenil Luengo per un central i va reclamar penal en una sortida de Craviotto sobre Sergio Fernández. Joel Rodríguez, ja pràcticament al temps d’afegit, va tenir la darrera ocasió de l’encontre, que Craviotto va detenir.

L’AE Prat surt de posicions de playout i és 11è amb 23 punts, 2 per sobre tant de la possible promoció de descens com del descens directe. Aquest diumenge, el conjunt pratenc visita el José Rico Pérez (12:00) per enfrontar-se a l’Hércules.

DECLARACIONS POSTPARTIT

Pedro Dólera, entrenador de l’AE Prat:

Héctor Rodríguez, jugador de l’AE Prat:

Pau Salvans, jugador de l’AE Prat: