L’AE Prat empata al camp del Deportivo Aragón

L'AE Prat suma per segona setmana consecutiva a domicili i torna a quedar-se amb la sensació d'haver fet mèrits per endur-se la victòria / El fort vent frontal va condicionar i dificultar per complet el joc
Dilluns, 23 gener 2023 · 11:26 hores EsportsFutbolGeneral

Esports
Futbol
General

DEPORTIVO ARAGÓN 0 – AE PRAT 0

Deportivo Aragón: Dani Rebollo; Vallejo, Satur, Javi Hernández, Andrés Borge; Operé, Isaiah; Rastrojo (Jay, 74’), Pablo Cortés; Rubio (Fabio Conte, 81’), Guillem Naranjo.

Prat: Craviotto; Coro, Pau Rosales, Valentìn, Sergi Benítez; Padilla, Uri, Àlex Pla; Mousa, Salvans (Albert Martí, 84’), Elhadji (Aliou, 73’).

Cornelles Vicente, col·legi valencià. Amonestà a Javi Navarro, Operé i Satur per part local; a Padilla, Elhadji i Albert Martí per part visitant.
Ciudad Deportiva del Real Zaragoza: uns 80 espectadors.

L’AE Prat ha empatat al camp del Deportivo Aragón en un dels partits més complicats de jugar de la temporada. L’escenari (ciutat esportiva, gespa natural) i el rival, un Deportivo Aragón enratxat, ja eren complexes per si mateixos, però se li van afegir un fred polar, i sobretot, un fort vent en direcció a una de les porteries que va enviar irremeiablement el joc en una mateixa direcció. Els potablava van ser millors amb el vent a favor i van equilibrar força l’escenari a la segona, però la manca d’encert als metres finals i un parell d’aturades de mèrit de Rebollo els va condemnar.

En alguna ocasió, els futbolistes van haver de col·locar la pilota fins a 10 vegades per a aconseguir que no es movés i poder servir-la

L’equip que tenia el vent en contra només podia avançar de zona de mitjos mitjançant pilotades i el que el tenia a favor veia com qualsevol passada llarga es veia massa impulsada i es perdia per línia de fons. L’AE Prat va vèncer el sorteig de camps i va decidir atacar amb el vent a favor la primera meitat, esperant que a la segona baixés la intensitat eòlica. El Prat es va fer amb el domini de l’encontre, aconseguint instal·lar el joc a camp rival. Als 4 minuts, una recuperació del Prat al terç final va acabar amb una rematada d’Elhadji dins l’àrea que va passar entre les mans de Dani Rebollo, que va poder desviar lleugerament per enviar a córner.

El Prat va insistir, però no era capaç de finalitzar moltes situacions veritablement perilloses, i en aquelles que finalitzaven en rematada, era Rebollo qui apareixia. Especialment lluent va ser el vol per refusar una falta de Padilla, al minut 22, que anava directament a l’escaire. Conscient que era aquell el moment per avançar-se, el Prat ho va intentar fins al final, però va marxar al descans amb un 0-0 agredolç.

El Prat no es contenta amb simplement resistir a la segona meitat

El guió semblava predestinat a veure el mateix context però amb els papers canviats, i que al Prat li tocava assumir el paper reactiu d’aguantar a prop d’àrea pròpia. Per contra, l’equip de Pedro Dólera va mostrar més eines per construir el joc amb el vent en contra que el que havia oferit el Deportivo Aragón i va provocar una segona meitat amb fases d’anades i tornades. El filial blanquillo no va avisar amb perill fins al 67 amb un xut llunyà de Pablo Cortés que va marxar refusat.

Aquest va ser el punt de partida pels millors moments locals, que ara si, va aconseguir arraconar el Prat durant un temps a base de serveis laterals, pilotes aturades i acumulació de futbolistes a l’àrea. On va fer més mal, però va ser quan va poder tenir una mica d’espai per córrer. Sergi Benítez va tallar una passada que deixava pràcticament 2 jugadors aragonesos sols davant Craviotto, i el mateix porter aturaria una falta centrada de Fabio Conte. El Prat, amb l’entrada d’Aliou i Albert Martí també tindria les seves amb faltes botades per Mousa i Àlex Pla, però res mouria el resultat inicial, el primer 0-0 de la temporada per al Prat.

L’AE Prat es manté en zona de possible play-out, 14è amb 20 punts, 2 per sobre del descens directe i a 1 de la permanència. El proper diumenge torna al Sagnier (12:00) per enfrontar-se al Alzira.

Declaracions postpartit

Marxem un altre cop amb la sensació d’haver perdut 2 punts

Pedro Dólera, entredaor de l’AE Prat

Deixar la porteria a zero de nou després d’uns partits és molt important

Alberto Padilla, migcampista de l’AE Prat

No hem pogut aprofitar la primera meitat, però hem sigut molt solvents a la segona

Coro, lateral de l’AE Prat

És el dia que menys s’ha pogut jugar. Molt content amb el meu rendiment aquesta temporada.

Guillem Naranjo, davanter pratenc del Deportivo Aragón