La platja perd tota la sorra aportada durant l’estiu pel temporal

AMB insisteix en la necessitat de buscar solucions més estructurals, entre elles, reconnectar el riu Llobregat amb el Delta perquè arribin els sediments a la platja
Divendres, 20 gener 2023 · 14:33 hores ActualitatSocietatSostenibilitat

Actualitat
Societat
Sostenibilitat

Gairebé tota la sorra que es va abocar el passat mes de juliol a la platja ha acabat de marxar amb el darrer temporal. Les fortes ratxes de vent de fins a 80 quilòmetres per hora i l’onatge de més de 4 metres d’alçada han malmès el litoral. Si ja al final de la temporada de bany, el passat mes d’octubre s’havia perdut un 40% de l’aportació, ara aquesta xifra ha augmentat fins gairebé del 90%.

Precisament per això la platja de Can Camins presenta encara un aspecte molt diferent al de fa un any quan va quedar al descobert l’escullera i es va malmetre el mobiliari del litoral.

Tanmateix, des de l’AMB insisteixen en la necessitat de buscar solucions més estructurals per fer front a la regressió. Una de les peticions que s’ha fet al ministeri de Transició Ecològica té a veure amb reconnectar el riu Llobregat amb el Delta perquè arribin els sediments a la platja.

Mentrestant, l’AMB assegura que tant Autoritat Portuària de Barcelona que és qui fa l’aportació de sorra anual com el ministeri de Transició Ecològica ja treballen en buscar nous dipòsits amb una granulometria més gruixuda i per tant resistent als temporals que la que es captava a Port Ginesta.

Una platja del Prat que continua rebent visitants durant la temporada d’hivern ja sigui per prendre el Sol o per aprofitar justament l’onatge per fer esport.