L’atur al Prat baixa per sota del 10 %

El 9,4 % de la població activa del municipi – unes 3.000 persones- està desocupada, un 5 % menys que l’any passat
Dimarts, 17 gener 2023 · 09:30 hores ActualitatEconomiaGeneral

Actualitat
Economia
General

La taxa d’atur al Prat ha baixat per sota del valor simbòlic del 10 %. La nostra ciutat va acabar l’any amb 2.954 persones aturades, un 9,4 % de la població activa, un 5 % menys que en acabar l’any 2021.

Tot i aquesta bona evolució, el Prat segueix sent un dels municipis de la comarca amb una taxa d’atur més elevada, només per sota de Sant Vicenç dels Horts, Sant Andreu de la Barca, Olesa de Montserrat, Martorell, Esparreguera i Cornellà.

En el conjunt de la comarca, la taxa d’atur és del 8,6 %, una de les xifres més baixes dels darrers anys i inferior a la de la resta de comarques metropolitanes.

Dones i majors de 44 anys

L’atur al Prat és superior entre les dones (11,2 %) que entre els homes (7,8 %). Pel que fa als grups d’edat, l’atur afecta més als majors de 44 anys (11,3 %), un col·lectiu on la reducció de la desocupació també ha estat menor.

Menys atur de llarga durada

El 42,3 % de les persones del Prat en situació d’atur ho són de llarga durada, una xifra gairebé idèntica al del conjunt del Baix Llobregat. Al Prat, aquest col·lectiu s’ha reduït un 16,3 % respecte de final de 2021.