L’AE Prat tanca la primera volta amb empat i en playout

L'AE Prat s'avança als primers minuts amb un gol d'Elhadji i és millor a la primera meitat, però la reacció olotina i una diana de Forgas deixen un empat agredolç
Dilluns, 16 gener 2023 · 10:00 hores EsportsFutbol

Esports
Futbol

OLOT 1 – PRAT 1
Forgas (64′) – Elhadji (9′)

Olot: Arnau Fàbrega; Bigas, Aspar (Saïdou Bah, 55’), Uri Ayala, Gonzalo Pereira, Callís (Aimar Moratalla, 82’); Castells (Josep Cerdà, 65’), Ot Serrano, Urri; Manel Busquets (Xumetra, 55’), Forgas
Prat: Craviotto; Coro, Valentín, Martos, Sergi Benítez; Adri Díaz (Dani Molina, 85’), Uri (Padilla, 76’), Àlex Pla; Mousa (Albert Martí, 70’), Salvans (Adri Rivas, 70’), Elhadji (Aliou, 85’)

Ivaylov Angelov, col·legi balear. Amonestà a Forgas, Uri Ayala i Josep Cerdà (Olot); Salvans, Àlex Pla, Uri, Sergi Benítez, Coro, Elhadji
Estadi Municipal d’Olot: 772 espectadors.

L’AE Prat ha tret un punt de l’Estadi Municipal d’Olot. Un empat que, vist el joc dels primers 30 minuts, pot arribar a no fer el pes. El conjunt potablava es va mostrar incisiu en atac i després de posar el 0-1 aviat, va fer sensació de poder anotar el segon davant un Olot contra la lona. Els garrotxins, però, van resistir, van fer modificacions poc després de la represa per capgirar l’escenari i van aconseguir l’empat. El Prat (amb els debuts de Mousa i Aliou) es va desfer de l’empenta rival a les acaballes va tenir un parell d’opcions clamoroses, però insuficients per trencar l’X final.

El Prat va comparèixer amb Mousa a l’onze inicial i Valentin de central com a principals novetats i va arrencar el partit amb sensació de comoditat i facilitat, especialment amb la pilota als peus. El conjunt potablava circulava la pilota, trobava homes entre línies i per bandes, i creuava terreny en poques passades. D’aquesta manera, arribarien les primeres oportunitats: una internada perillosa d’Àlex Pla i un parell d’accions perilloses que acabarien en córner. Els Bandeh no jugaven junts des de benjamins, però la connexió fraternal ja va donar fruits als 9 minuts: Mousa, amb galons per llençar la pilota aturada, va servir un córner des de l’esquerra i Elhadji el va colpejar sobre bot per enviar-la directament a l’escaire.

El Prat va apretar als minuts posteriors al gol. A Mousa li va caure al segon pal un servei de banda d’Elhadji, però Callís va ficar el cos per refusar la rematada. Després de resistir els minuts més complicats, l’Olot va començar a trobar-se a si mateix, millorant en la pressió per incomodar el Prat i emprant la figura de Forgas per guanyar duels aeris per, de mica en mica, tòrcer el partit. Un parell de pilotes dins l’àrea pratenca no van trobar rematador, i Craviotto va detenir una semivolea d’Ot Serrano.

Forgas aplica la llei de l’ex

Al segon temps l’Olot va accentuar la seva voluntat amb l’entrada de Xumetra i Saïdou Bah, modificant el sistema, i buscant a correcuita resoldre l’alerta vermella que suposava la derrota. Després d’un parell d’oportunitats de Castell amb la testa, refusades, l’Olot va trobar la diana de l’empat als 20 minuts de la segona: Urri, d’esquenes, va entregar la pilota per la incorporació de Bigas, que amb tota la banda d’esquerra lliure, va col·locar una centrada mil·limètrica per un Forgas absolutament sol a la frontal de la petita que va anotar a boca de gol. La llei de l’ex, un cop més.

L’AE Prat ha marcat gol als darrers 4 partits… però també duu 8 consecutius encaixant-ne

L’esquadra volcànica no es va conformar amb l’empat, i Xumetra va estar a punt de culminar la remuntada amb una falta ajustada que Craviotto i el pal van evitar. El Prat, amb jugadors de refresc a l’atac, va trobar espais als darrers minuts, i va gaudir d’una ocasió especialment franca: Dani Molina, dins l’àrea, caça un refús amb Fàbrega fora dels pals, però el seu xut, després de superar el porter, és refusat gairebé sobre la línia de gol per Urri.

El Prat arriba a la meitat de la temporada en posicions de playout, 14è amb 18 punts, a 1 de la permanència i 1 per sobre del descens directe. Aquest cap de setmana, el Prat visita el camp del Deportivo Aragón (diumenge, 11:30), amb el pratenc Guillem Naranjo com a referència i pitxitxi de la competició.

Declaracions postpartit:

“El punt fora de casa és bo. Hem tingut opcions per fer el 0-2, i ells després ens han apretat”

Pedro Dólera, entrenador de l’AE Prat

“No jugava amb Mousa des de benjamins. Ens hagués agradat guanyar, però el punt fora de casa mai és dolent”

Elhadji, davanter del Prat

M’he sentit una altra vegada futbolista. He vingut aquí perquè em valoren i perquè puc jugar amb el meu germà

Mousa, extrem de l’AE Prat

Mereixíem guanyar. Al gol, l’Olot ens agafa al contraatac. Molt content i molt còmode amb la ajuda de jugadors i entrenador.

Aliou Traoré, davanter de l’AE Prat

Ens agradaria estar en una situació millor, però si el resultat és el mateix que els dels darrers anys, ho signem

Carlos Craviotto, porter de l’AE Prat