L’alta temperatura de l’hivern avança la presència de mosquits

La floració de les plantes silvestres ha començat entre tres i cinc mesos abans del que seria normal
Dimecres, 11 gener 2023 · 09:13 hores ActualitatSocietatSostenibilitat

Actualitat
Societat
Sostenibilitat

El Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) ha advertit del fet “completament inusual” de la presència prematura de mosquits tigre i comuns a l’àrea metropolitana de Barcelona des de principis d’any. La causa són les altes temperatures d’aquest hivern, que han provocat, per exemple, que les plantes silvestres hagin a començat a florir entre tres i cinc mesos abans del que seria normal.

El canvi climàtic està desplaçant la temporada de mosquits, amb tardors tardanes i principis d’hivern càlids i amb temperatures que permeten l’activitat d’aquests insectes. Aquests canvis podrien fer que els mosquits fossin més molestos a la tardor i a principis de l’hivern i no tant a ple estiu, com era habitual fins ara.