Els patinets elèctrics, prohibits al transport públic a partir de l’1 de febrer

El veto durarà 6 mesos, mentre l'ATM prepararà una normativa específica per a aquests vehicles
Dimecres, 11 gener 2023 · 08:21 hores ActualitatEconomiaSeguretat

Actualitat
Economia
Seguretat

A partir de l’1 de febrer, i de moment durant 6 mesos, estarà prohibit portar patinets elèctrics al transport públic (bus, metro, tramvia, tren). La sanció per incomplir aquesta prohibició serà de 200 €.

Durant aquests 6 mesos de prohibició, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) prepararà una normativa específica per a aquests vehicles, dels quals preocupa la seguretat, ja que les bateries són inflamables i en alguna ocasió han provocat incendis que, a més, són de molt difícil extinció.

“Mesura desproporcionada”, segons la PTP

L’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) considera que aquesta mesura és desproporcionada i creu que seria més adient fer restriccions en hores punta o dedicar vagons específics per als patinets elèctrics.

Els Bicibox, també per a patinets

Durant aquests 6 mesos s’habilitaran places d’aparcament per a patinets elèctrics a les estacions de transport públic, mentre que els Bicibox també admetran que hi aparquin patinets i no només bicicletes.

El programa ‘Contrasenyes’, l’espai polític de elprat.ràdio, ha debatut sobre aquest tema amb els diferents portaveus municipals. El pots recuperar a continuació: