Nil Llop és 7è i Luisa González 14ª als Europeus de Hamar

Els patinadors pratencs han participat per primer cop en un Europeu en categoria absoluta
Dilluns, 9 gener 2023 · 11:54 hores EsportsGeneralPoliesportiu

Esports
General
Poliesportiu

Nil Llop i Luisa González han tancat la seva primera participació en un Europeu Absolut. Nil Llop ha estat 7è i Luisa González 14ª en la classificació final de l’edició que enguany s’ha disputat a Hamar, Noruega.

En categoria masculina, Nil Llop ha estat 7è en les primeres dues curses i 6è en les dues posteriors per acabar en 7ª plaça a la general amb una marca de 140.620, empatat amb el polonés Piotr Michałski. Mentre que en la modalitat femenina Luisa González ha assolit 14ª posició final amb una marca de 161.385, on destaca la 12ª posició assolida en la 1ª cursa de 500m.

Crèdits: International Skating Union

Els pratencs competeixen a sprint

L’Europeu compta amb un sistema diferent al de la Copa del Món i es competeix en dues modalitats diferents: la allround, una combinada amb distàncies llargues i curtes; i l’sprint (la disputada pels pratencs) on es corren únicament proves de distàncies curtes: 2 de 500m i 2 de 1.000m. Per donar la mateixa importància a ambdues proves, el sistema compta el temps complet dels 500m, però divideix entre dos el temps marcat als 1.000m, per així evitar que tinguin avantatge els patinadors més dominadors en aquesta distància. La suma de les 4 marques al llarg de la competició organitza la classificació final.

En aquesta modalitat, les dues generals han estat dominades pels neerlandesos, com és habitual, més encara amb l’absència de patinadors russos: en categoria masculina l’or ha estat pel jove Marijn Scheperkamp, mentre que a la femenina la primera posició se l’ha endut Jutta Leerdam.

La Copa del Món absoluta es tanca aquest mes de Febrer a Tomaszów Mazowiecki (Polònia) amb les dues darreres proves: la cinquena, del 10 al 12 de Febrer, i la final, del 17 al 19 del mateix mes. La temporada es tanca oficialment amb la disputa del Mundial al mes de Març

Reportatge a elprat.tv sobre l’Europeu