L’AE Prat paga car una primera mitja hora tendra

L'AE Prat enceta l'any amb derrota davant el Lleida Esportiu (2-1) / Un doblet de Chuli en 6 minuts posa molt coll amunt la reacció potablava, que va retallar distàncies al temps d'afegit amb un gol d'Àlex Pla
Dilluns, 9 gener 2023 · 10:30 hores EsportsFutbol

Esports
Futbol

PRAT 1 – LLEIDA ESPORTIU 2
Àlex Pla (95′) – Chuli (16′), Chuli (21′)

Prat: Craviotto; Valentín, Martos, Pau Rosales (Coro, 46’), Yaya (Sergi Benítez, 46’); Adri Díaz (Padilla, 71’), Uri (Miguel Fernández, 81’), Àlex Pla; Adri Rivas (Bakary, 71’), Salvans, Albert Martí.
Lleida Esportiu: Iñaki Álvarez; Nani, Roger Figueras, Arnau Gaixas, Óscar Rubio; Toni Vicente, Mejía (David López, 66’), Quadri (Mettler, 71’); Aguero (Pladevall, 81’), Alpha (Svitiukha, 71’), Chuli (Tiaginho, 81’).

Àrbitre: Ramírez Marco, col·legi aragonès. Mostrà targeta groga a Pau Rosales, Craviotto, Valentín i Coro per part local; a Nani, Agüero, Alpha, Toni Vicente i Pladevall per part visitant

Municipal Sagnier: uns 500 espectadors, un centenar d’ells provinents de Lleida.

.

L’AE Prat arrenca l’any amb una derrota a casa contra el Lleida Esportiu en un partit on els primers 25 minuts van ser massa llast a remuntar. El nou Lleida Esportiu de Toni Seligrat va demostrar les seves credencials i va forçar errades del Prat en camp propi per posar-se 0-2 abans de l’equador del primer temps. Després d’arribar al descans salvant els mobles, l’AE Prat va créixer a la segona part, però el gol d’Àlex Pla, al 95, va arribar un pèl tard per poder buscar amb marge les opcions d’empatar.

Va ser el Prat qui va gaudir de la primera opció clara: un llançament de Pau Salvans que va marxar creuat per ben poc de la porteria. Malgrat el propòsit pratenc de protagonitzar els primers compassos, el Lleida va acabar imposant la seva pressió solapant oportunitats: Mejía va tenir una oportunitat franca que va sortir fora, Chuli no va connectar una perillosa passada de la mort, i Pau Rosales va evitar sota pals la diana de Chuli.

L’andalús, que fa una dècada despuntava amb el seu Recre a 2ª Divisió (tant que fitxaria pel Betis), va anotar en els següents 6 minuts més gols que els que duia en tota la temporada: una treta de banda local va acabar en pèrdua ràpida i la centrada, en topar en el cos de Pau Rosales, va acabar en un penal molt protestat i difícil de veure. Chuli va anotar el penal al minut 16, així com va culminar el contraatac dels seus iniciat per Quadri arran una nova pèrdua en camp propi. Després d’uns minuts grogui, els de Pedro Dólera van aconseguir reestablirse i evitar el degoteig d’arribades lleidatanes per arribar al descans amb un dur 0-2.

Atac pratenc a les acaballes

La represa deixava un doble canvi al Prat (Sergi Benítez substituïa Yaya -per lesió- i Coro entrava per Pau Rosales, situant Valentín com a central) i un inici amb alternatives: Chuli la va tornar a tenir, Uri va enviar alta una remata de cap dins l’àrea i Coro, amb una fuetada, va estar a punt de veure porteria. Del tram que comprèn del minut 65 al 85 poc es pot dir: el Lleida Esportiu, quan va començar a patir el desgastament del seu enorme esforç i rendiment, va passar a un altre registre, llanguint cada falta, cada servei, cada canvi, i especialment, cada xoc d’Iñaki Álvarez amb algú o alguna cosa. L’àrbitre tractava de tranquil·litzar els ànims assenyalant un crono, gest que tantes setmanes ha estat sinònim de falses promeses d’un temps que després no arribava.

Mentrestant, el Prat començava a tenir ocasions més serioses: Padilla enviava per sobre del travesser i Miguel Fernàndez engaltava des de lluny una bola que gairebé vola a l’escaire i acaba al lateral de la xarxa. La diana arribaria a l’equador dels 10 minuts d’afegit que es van indicar: Àlex Pla capturava un rebot per connectar un tècnic llançament amb rosca que es col·lava a mitjana alçada. Amb 4 minuts i escaig per davant, va donar temps per la èpica i buscar l’empat sense xarxa, però no per a gaudir de cap opció clamorosa. El 2023 comença com el 2022, amb una derrota al Sagnier davant el Lleida Esportiu. I això, si som supersticiosos, no ha de ser quelcom necessàriament negatiu.

Declaracions postpartit:

Pedro Dólera, entrenador de l’AE Prat

Valentín Merchán, jugador de l’AE Prat