Els Reis d’Orient tornaran a marxar pels carrers del Prat amb l’estrena de noves carrosses

La televisió digital elprat.tv oferirà un any més una programació especial que arrencarà a les 20 hores per gaudir en directe de l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar a la plaça de la Vila
Dimecres, 4 gener 2023 · 08:49 hores ActualitatCulturaSocietat

Actualitat
Cultura
Societat

Tot a punt per la Cavalcada de Reis que enguany sí tornarà a recórrer els carrers del municipi per primer cop en tres anys. Ho fa a més amb novetats: noves carrosses que s’acabaran de posar a punt al Garatge Reial que també recupera el pavelló Xavier Marcilla al llarg del matí de dijous 5 de gener. Aquest espai també servirà per presentar els nous personatges que acompanyen Ses Majestats en la direcció artística que recau en el fotoperiodista pratenc David Airob.

Al marge de la ja tradicional Harshafa que enguany ve acompanyada de la seva aprenenta, la Mia, també hi seran la Núria, l’Exploradora, que és qui millor coneix els Reis d’Orient; la Carta de Reis Histèrica, el Sereno que té les claus de totes les llars del Prat, dos elements clàssics del Tortell: el Rei i la Faba. Tots cinc animaran la rebuda de Ses Majestats, que arrencarà a les 17 hores a plaça Catalunya, on tindrà lloc la tradicional recepció institucional on es farà entrega a Melcior, Gaspar i Baltasar de les claus de la ciutat així com del pa i la sal com a símbols de pau i solidaritat.

Tot seguit a les 18:30 hores arrencarà la Cavalcada al barri de Sant Cosme. L’estrella màgica guiarà les deu carrosses i totes les animacions de les quals hi participen unes 300 persones i diferents entitats com la Casa de Aragón, el Teatre Kaddish, La Noria Teatre i la companyia de teatre Els Bitxos, les Dones Sàvies -que participen a la flamant carrossa de la Màgia i la Fantasia creada aquest any-, l’Associació Esportiva Rítmica Prat Cor Blau, Hip Hop Prat, Estudi 10 i l’escola RV Dance, Amics Potablava, la Fundació Rubricatus i Diables del Prat.

El recorregut començarà a la cruïlla de riu Llobregat amb riu Xúquer fins a l’avinguda Pompeu Fabra on tombarà per Remolar i encarar carrer Lleida fins carretera de la Marina. Des d’allà tornarà a girar per Verge de Montserrat fins Frederic Soler i encarar el tram final per Ferran Puig fins a plaça de la Vila on està previst que arribi a les 20:30 h.

Programació especial des de les 20 h. a elprat.tv

La televisió digital elprat.tv oferirà un any més una programació especial que arrencarà a les 20 hores, en directe, des de la plaça de la Vila per apropar-vos l’arribada dels Reis d’Orient del Prat i escoltar el tradicional missatge de Melcior, Gaspar i Baltasar, a la canalla, des del balcó.

A partir de les 20 hores es podrà seguir, en directe, l’arribada dels Mags d’Orient a la plaça de la Vila