Les forces progressistes del Prat aproven el pressupost municipal per 2023

Dijous, 15 desembre 2022 · 07:59 hores ActualitatEconomia

Els quatre portaveus de les formacions progressistes van segellar l'acord abans del Ple municipal | Imatge de elprat.digital

Actualitat
Economia

L’Ajuntament del Prat ha aprovat, al ple municipal de desembre, el pressupost municipal per l’exercici 2023 i ho ha fet amb el suport unànime de totes les forces progressistes del consistori. Ha estat a partir de l’acord que han signat “in extremis” l’equip de Govern -format pel Prat En Comú i el PSC- amb Esquerra Republicana i Podemos.

Aquestes dues formacions han donat suport als comptes a canvi de comprometre’s a destinar uns 50.000 euros per a la Formació Professional i els estudis post-obligatoris; augmentar en 30.000 euros i arribar als 70.000 els euros destinats a la dinamització comercial; i una nova partida de 30.000 euros pel servei de transport adaptat.  Així, doncs, amb aquest compromís conjunt, els pressuposts finalment han tirat endavant amb el suport de les quatre forces, el que representa el suport de 22 dels 25 vots. Només s’hi ha oposat Ciutadans.

L’altre punt destacat del ple de l’Ajuntament ha estat l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals que tenen dues novetats també pactades amb Esquerra: una és l’ampliació a dotze mesos per sol·licitar la bonificació de l’IBI en el cas d’aquells habitatges que tinguin instal·lacions d’autoconsum; l’altra són ajudes per al sector de la restauració.

Un ple on, entre altres qüestions, també s’han aprovat per unanimitat dos punts relacionats amb la nova residència i centre de dia per la gent gran que es farà a l’Eixample Sud: d’una banda la despesa plurianual pels propers 3 anys i que puja fins els prop de 16 milions d’euros, dels quals la meitat es sufraguen amb fons europeus Next Generation, i el projecte constructiu definitiu.