Nil Llop aconsegueix una victòria històrica als 500m de la Divisió B de la Copa del Món

El patinador pratenc guanya per primer cop una prova en categoria absoluta i puja a la Divisió A, on competeixen els 20 millors del món // Luisa González debuta a la Copa del Món absoluta amb 2 rècords d'Espanya
Dilluns, 12 desembre 2022 · 13:26 hores EsportsGeneralPoliesportiu

Esports
General
Poliesportiu

Nil Llop continua trencant barreres i desafiant les lleis de la lògica. El pratenc ha guanyat aquest cap de setmana la prova dels 500m de la Divisió B de la Copa del Món amb un temps de 34.52 que esmicola per complet l’anterior rècord nacional (35.97), també seu, i l’apropa ostensible als registres de l’elit mundial. És la primera victòria de Nil Llop en categoria absoluta, un triomf prestigiós que li permet ascendir a la Divisió A, reservada per als 20 millors corredors de cada categoria. Als 1.000 metres, Llop també ha superat el rècord d’Espanya, amb un temps de 1:08:32 que li han permès ser quart, quedant-se a les portes del podi i del consegüent ascens. Nil Llop ocupa la 25ª posició al rànking general de la Copa del Món als 500m i la 27ª als 1.000.

Debut de Luisa González amb doble rècord nacional, Ainoa Carreño, 10ª a les semifinals de Mass Start

Luisa González ha debutat a la Copa del Món absoluta, participant també als 500 i 1.000 metres. Al mig quilòmetre ha aconseguit una ressenyable 16a plaça, amb un temps de 39:15, mentre que al quilòmetre ha estat 20ª amb una marca de 1:19:86. En ambdós casos, Luisa González ha superat els seus propis registres, batent sengles rècords d’Espanya.

Ha completat la participació pratenca Ainoa Carreño amb una 10ª posició a la primera semifinal de Mass Start. La pratenca ha format part del gran grup durant tota la carrera i ha cercat les seves opcions als darrers sprints intermedis, però no hi ha pogut bonificar. Amb la primera participació de la temporada a una Copa del Món, Ainoa Carreño és 32ª al ránking general de la Copa del Món amb 25 punts, i Teresa Moreno, que aquesta setmana no ha format part de la competició, és 26ª amb 24 punts.