França prohibeix els vols que tinguin una alternativa amb tren de menys de 2,5 h

Desapareixeran connexions en avió com París-Bordeus, París-Nantes o París-Lió
Dimecres, 7 desembre 2022 · 16:04 hores ActualitatEconomiaGeneral

Actualitat
Economia
General

La Comissió Europea ha donat el vist-i-plau al pla de l’Estat francès de prohibir els vols interns en avió que tinguin una alternativa amb tren de menys de 90 minuts.

Aquesta és una de les mesures de la llei francesa sobre cnavi climàtic. El reglament europeu de serveis aeris estableix que un estat membre pot, “en cas que hi hagi problemes ambientals greus, limitar o denegar l’exercici dels drets de trànsit, en particular quan altres modes de transport ofereixen un servei satisfactori”. Fins ara, però, cap estat europeu no s’hi havia acollit.

Aquesta prohibició, que entrarà en vigor properament, farà desaparèixer vols entre París i Bordeus, Nantes i Lió, que representen el 4 % dels viatges que surten de París-Orly i que transporten 1,1 milions de passatgers l’any.

Diverses entitats ambientals franceses, però, troben que la mesura és massa tímida i Greenpeace destaca que un terç dels vols més concorreguts de la Unió Europea tenen una alternativa en menys de sis hores, i que prohibir-los estalviaria 3,5 milions de tones de CO2.

D’aquí a tres anys, la legislació es revisarà i, probablement, serà més restrictiva. A més, França té previst millorar els temps de les connexions ferroviàries entre ciutats importants.