El delta del Llobregat acumula més observacions d’espècies diferents d’aus que el delta de l’Ebre

El Consorci dels Espais Naturals demana a la població que no donin aliment a les tortugues, ja que són una espècie invasora
Dimecres, 7 desembre 2022 · 16:37 hores ActualitatSocietatSostenibilitat

Actualitat
Societat
Sostenibilitat

El delta del Llobregat acumula aquesta tardor 355 observacions d’espècies diferents d’aus, una mica més que les registrades al delta de l’Ebre, un dels principals espais mediterranis pel que fa a la fauna ornitològica.

Així ho ha explicat aquest matí als micròfons d’elprat.ràdio (enllaç al final del text) Ferran López, ornitòleg del Consorci per a la Protecció dels Espais Naturals del Delta del Llobregat. López assegura que “amb paciència i uns binocles”, qualsevol visitant pot gaudir dels espais naturals del delta i de les espècies que hi ha.

Durant els processos de migració, el delta del Llobregat és un punt clau per a moltes espècies. Els ocells predominants són els aquàtics, amb una dotzena d’espècies diferents d’ànecs durant la migració de tardor, que ara està finalitzant per donar pas a les aus d’hivern.

Arriben molts gavots amb dificultats

Ferran López també ha parlat de l’arribada d’un nombre inusualment massiu de gavots a les costes catalanes. Aquests ocells, parents del pingüí, solen arribar molt dèbils i molts d’ells acaben morint.
Els Agents Rurals estan recollint tots els exemplars morts o malalts que arriben i demanen a la població que els avisi si en detecten cap, trucant al 112.

Un gavot.

No alimentar les tortugues de Florida

L’ornitòleg Ferran López ha aprofitat per demanar a la gent que visiti els espais naturals que no donin aliment a les moltes tortugues d’aigua que es poden trobar, sobre tot als canals de reg dels espais agrícoles i naturals. Es tracta de tortugues de Florida, una espècie invasora la presència de la qual cadria restringir.

Tortugues de Florida

Entrevista a Ferran López al “Planeta Prat” d’elprat.ràdio: