L’AE Prat perd a Formentera amb un penal polèmic i entra a zona de descens

L'AE Prat cau a Formentera i baixa a posicions de descens 8 jornades després // El primer gol del Formentera, un penal molt protestat pel conjunt potablava, decanta un encontre tancat
Dilluns, 5 desembre 2022 · 09:52 hores EsportsFutbol

Foto i crèdits: SD Formentera

Esports
Futbol

Formentera 2 – Prat 0
Nando Quesada (69‘, p), Diego Díaz (92′)

Formentera: Óscar Santiago; Escoruela, Jorge Mena, Celihueta (Mendinueta, 86’), De la Mata; Algisí, Ballardo, Nando Quesada; Diego Díaz, Julen Ekiza (Markuss Kalnins, 66’); Álvaro Salinas (Górriz, 66’)
Prat: Craviotto; Coro (Miguel Fernández, 82’), Valentín, Marimon, Yaya; Martos (Adri Díaz, 76’), Uri, Àlex Pla (Ufano, 76’); Adri Rivas, Salvans (Albert Martí, 62’), Elhadji

Bordons Romero (col·legi madrileny): amonestà al local Ballardo i als pratencs Martos i Elhadji

Camp Municipal de Formentera, uns 200 espectadors. La recaptació del partit (680€) anirà destinada a al fundació La Nineta dels Ulls per avançar en tractaments contra el retinoblastoma.

L’AE Prat ha perdut per 2-0 a Formentera i acumula la tercera derrota consecutiva. Els potablava van ser capaços de sostenir els locals durant bona part d’un encontre tancat, però un penal polèmic al minut 69 transformat per Nando Quesada va desencallar el matx. El Prat va tenir una pilota al travesser al tram final del partit, però va ser el Formentera qui va sentenciar ja al descompte amb una diana de Diego Díaz.

Minuts de tanteig i primeres ocasions

El Prat va sortir al terreny de joc amb Valentín ocupant la demarcació de central i Martos actuant de pivot. El conjunt potablava va ser capaç de frenar en major part la capacitat ofensiva d’un Formentera, que malgrat tot, va gaudir de les oportunitats més clares del primer temps. Superats els 10 primers minuts de partit, Salinas va rematar una bola penjada al segon pal que Craviotto va refusar. Als pocs minuts, el porter del Prat va salvar una acció desafortunada, on un refús de la defensa pratenca va rebotar en un altre jugador visitant i va sortir escopit cap a la porteria. El Prat la va tenir en una segona jugada arrel un servei de banda que Àlex Pla va enganxar en una semivolea que Óscar Santiago va poder detenir.

A la represa el Prat va ser capaç d’apropar més el joc a la porteria rival als primers compassos. El Formentera, però, va colpejar amb tres oportunitats clares en poc més de 2 minuts: Diego Díaz primer va rematar per sobre de la porteria, posteriorment va ser Craviotto qui va evitar el gol refusant una rematada rasa i creuada, i Celihueta va enviar una testarrada refusada. Ja superat l’equador del segon temps, Diego Díaz va estavellar la pilota contra el travesser, i un minut després, arribaria la jugada controvertida: un córner penjat des de la dreta és rematat per Celihueta, i la bola rebota en Elhadji. La jugada extremadament protestada, deixa dubtes fins i tot en les imatges publicades a posteriori. Nando Quesada va ser l’encarregat de transformar el llançament per posar l’1-0 al marcador.

Amb el marcador en contra, el Prat va llançar-se a l’atac, i a les acaballes, a Óscar Santiago se li esmuny una pilota penjada i rebota en el travesser. Amb el conjunt potablava bolcat, el Formentera va sentenciar amb una gran acció individual de Diego Díaz, que va remuntar línia de fons acumulant accions tècniques per creuar la bola i anotar el segon.

El Prat perd el tercer partit consecutiu i ocupa per segon cop a la temporada posicions de descens: és catorzè amb 14 punts, els mateixos que l’Hèrcules, en zona de possible playout, i a 1 de la permanència, marcada pel Badalona és Futur. Diumenge vinent rep al Sagnier (12:00) al Manresa d’entre d’altres, els expratencs Putxi, Salva i Pau Darbra.

DECLARACIONS POSTPARTIT

Pedro Dólera, entrenador de l’AE Prat: