La Generalitat allargarà la rebaixa del transport públic el 2023

També es mantindrà la gratuïtat per als menors de 16 anys i l'ampliació de la T-Jove fins als 30 anys
Dijous, 1 desembre 2022 · 11:56 hores ActualitatEconomiaTransport

Actualitat
Economia
Transport

En Comú Podem i el Govern de la Generalitat han arribat a un acord en el marc de la negociació pels pressupostos per allargar durant el 2023 la rebaixa del preu del transport públic, la gratuïtat per als menors de 16 anys i l’ampliació de la T-Jove fins als 30 anys. Així ho ha dit la líder d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, en una entrevista al programa ‘Cafè d’idees’, de La 2.

La Generalitat ja va avançar fa setmanes que prorrogaria la rebaixa del 20 % si l’Estat també mantenia la bonificació del 30 %, cosa que se sabrà aviat.

De la seva banda, el govern espanyol ja va anunciat que també mantindria la gratuïtat de Rodalies tot l’any 2023. Aquesta bonificació, ja en marxa des del setembre, estava prevista només durant quatre mesos, fins a finals d’any. Encara es desconeixen quines seran les condicions d’ús. De moment el que hi ha en vigor és una targeta de sis zones vàlida fins el 31 de desembre per la qual les persones usuàries han de deixar un fiança de 10 euros en el cas de Rodalies i de 20 per mitja distància que es podran recuperar un cop s’acrediti que s’han fet un mínim de 16 viatges durant aquests 4 mesos.