El CB Prat esmicola l’Alginet i és nou colíder a LEB Plata

El CB Prat marxa al descans amb 43 punts d'avantatge (61-18) en una primera meitat que trenca rècords // Cinquena victòria consecutiva d'un Prat que puja a la primera plaça.
Dilluns, 28 novembre 2022 · 12:18 hores BàsquetEsports

Foto i crèdits: CB Prat

Bàsquet
Esports

CB Prat 110 – Alginet 65

ESTADÍSTIQUES DEL PARTIT

El CB Prat continua amb la seva dinàmica ascendent i va passar per sobre d’Alginet. L’equip d’Albert Cañellas va volar sobre la pista els dos primers quarts, posant-hi treball defensiu, concentració i fam al servei del talent per tancar el matx per la via ràpida. 27-6 al final del primer quart i 61-18 a un descans, on Alginet va arribar amb xifra de valoració negativa. El triomf finalment va ser de 45 punts, en bona part gràcies a la reacció d’un Alginet competitiu a la represa que va evitar una pallissa per a la història.

S’està acostumant el CB Prat a guanyar, especialment a casa, i a fer-ho mitjançant arrencades exuberants. Altre cop van ser els potablaves qui van marcar les regles del joc en els primers compassos davant un Alginet superat. Superat l’equador del primer parcial, els punts de Buljan i Jordi Rodríguez portaven un avantatge clar (13-2), i a partir d’aquí, el Prat va activar el mode triturador: ja no era que Alginet no encertés en atac, sinó que tenia seriosos problemes per poder arribar a pista rival. La pressió pratenca va provocar incomptables recuperacions de pilota locals, i el llistó del Prat no va baixar en atac, on va saber trobar opcions en tot moment. Al primer quart, el marcador ja reflectia un 25-6 simptomàtic.

Al segon quart no es va baixar el ritme, i fins i tot en alguns moments es va intensificar. L’encert des del perímetre va permetre acabar de trencar per complet (41-9) el partit. Amb minuts per al retornat Onwuka o Ruben Prey, el Prat va continuar sumant al compàs de Buljan i Jordi Rodríguez, que van sumar més de la meitat de punts del seus. Només la lesió de Cosialls en una jugada al tram final del quart va descolorir el marcador al descans (61-18), absolutament impactant.

Segona meitat més equilibrada i +45 final

No es va mostrar compassiu el CB Prat amb la diferència exhibida als primers dos quarts, i va estirar el marcador fins a un 69-22. Alginet, però, va començar a atorgar més resistència amb una defensa un pèl més dura, cometent més faltes, demanant temps morts i el seu referent, Hunter Preston, sumant accions de qualitat. Amb aquests elements va aconseguir neutralitzar la tendència que no feia més que engrandir la renda. El tercer quart s’el va endur el conjunt de la Ribera Alta (80-44), però el Prat no va desaprofitar els ‘minuts de les escombraries’ i els va disputar en mode competitiu per tancar en 110-65 un partit per al record. Buljan, amb 26 punts i 9 rebots per 33 de valoració ha estat l’MVP del partit.

DECLARACIONS POSTPARTIT

Albert Cañellas, entrenador del CB Prat

Diamond Omwuka, jugador del CB Prat