5 medalles pratenques a la Copa Mundial de patinatge júnior i neosènior

Nil Llop aconsegueix dues medalles d'or (500m i 1.000m), Luisa González és or a relleus mixtes i Ainoa Carreño i Teresa Moreno són plata i bronze a Mass Start
Dilluns, 28 novembre 2022 · 13:20 hores EsportsGeneralPoliesportiu

Esports
General
Poliesportiu

Seinäjoki ja forma part de la història de l’esport pratenc. A la ciutat finesa han caigut fins a 5 medalles en la primera setmana de la Copa del Món de patinatge de velocitat sobre gel en categories júnior i neosènior. Nil Llop ha aconseguit guanyar les proves de 500 i 1.000m, Luisa González s’ha endut l’or a la prova de relleus mixtes amb Alexander Rezzonico, i Ainoa Carreño i Teresa Moreno van completar la jornada amb la plata i el bronze assolits a Mass Start.

Nil Llop, doble medalla d’or

Nil Llop ha estat el clar vencedor de les proves curtes. Dissabte va arribar la primera victòria, als 1000m, on s’ha mostrat dominador amb un temps de 1:13:75, deixant a més de dos segons de diferència al segon classificat. Diumenge ha estat el torn dels 500m, on ha aturat el crono en un temps de 36:96, treient 74 centèsimes a Altay Zhardembekuly (Kazakhstan), segon; i gairebé un segon al noruec Erik Resell, medalla de bronze.

Luisa González, medalla d’or als relleus mixtes

L’altre or del cap de setmana per a la delegació potablava ha estat per a Luisa González en la modalitat de relleus mixtes. Luisa ha format la parella júnior de la delegació espanyola amb Alexander Rezzonico. Amb un temps de 3:13:97, el doblet va superar Àustria (3:14:76) i Polònia (3:16:70). L’altre relleu mixte, a categoria neosènior, format per Nil Llop i Ainoa Carreño, va acabar amb una desqualificació. Luisa González ha participat també als 500m júnior, on ha estat novena, mentre que als 1.000 va ser catorzena.

Ainoa Carreño i Teresa Moreno comparteixen podi a Mass Start

Les medalles restants arribarien a la prova neosènior de Mass Start. Només la alemanya Anna Ostlender ha pogut superar a les patinadores pratenques. En un sprint final ajustadíssim entre 5 patinadores, Ainoa Carreño es va quedar a tan sols 5 centèsimes de la primera plaça i Teresa Moreno a menys de mig segon. Fora de les medalles, Ainoa Carreño va ser sisena als 500m i novena als 1.000, mentre que Teresa Moreno va aconseguir entrar al TOP10 als 3.000m.

ç

Fins a 7 patinadors del CPV El Prat han participat a Seinäjoki

A més dels 4 patinadors que van aconseguir pujar al podi, el CPV El Prat va comptar amb 3 patinadors més, tots 3 competint a categoria júnior. Hannah Llop ha estat 29ª als 500m, Iván Roldán ha participat en 3 proves (42è als 1.500m, 44è a 500m, 46è als 1.000m), les mateixes que Júlia Espín (29ª, 30ª i 31ª als 1.500, 500 i 1.000 metres respectivament)

La Copa del Món en categories júnior i neosènior tornarà d’aquí a dues setmanes, novament al Jääurheilukeskus de Seinäjoki, Finlàndia, mentre que l’acció a categoria absoluta ho farà el cap de setmana del 9 a l’11 de desembre a Calgary, Canadà.