Entren en vigor les restriccions per la sequera

Divendres, 25 novembre 2022 · 14:04 hores ActualitatAgriculturaEconomia

Actualitat
Agricultura
Economia

En marxa les restriccions per l’alerta de sequera al sector Ter-Llobregat, que obliguen a limitar l’ús de l’aigua a l’entorn metropolità de Barcelona.

Al Parc Agrari del Baix Llobregat la pagesia ha de reduir fins a la meitat el consum del canal de reg de la dreta del Llobregat. Això suposa passar a entre 250 i 350 litres per segon als quals s’hi sumarà, però, un centenar més procedents d’aigua regenerada a la Depuradora del Baix Llobregat. De moment no es pateix per la collita actual per les precipitacions, tot i que ínfimes, dels últims dies. Les limitacions en l’ús de l’aigua també afecten el sector ramader, amb una reducció del 10 %, i a la indústria amb un 5 %.

Limitacions al Prat

A nivell municipal, l’Ajuntament del Prat també ha aplicat restriccions. Entre les més destacades hi ha la limitació del reg de jardins i zones verdes a les hores de menys insolació i la prohibició d’omplir fonts ornamentals i llacs artificials. En canvi, no afectarà a la neteja de carrers, que no es fa amb aigua potable.

Entre la resta de mesures previstes hi ha restriccions en l’ús per a piscines, que queda limitat a determinats supòsits, i la neteja de vehicles només es podrà fer a aquells establiments que tinguin sistema de recirculació de l’aigua.

No afecta a l’aigua de boca

De moment, la situació d’alerta per sequera no afecta al consum d’aigua de boca, que al Prat és aproximadament d’uns 100 litres per persona i dia, per sota de la mitjana de l’entorn metropolità. Tanmateix, es fa una crida a no malbaratar aquest bé.

Cada dia que passa sense ploure es perden 0,6 hectòmetres cúbics d’aigua. Tot plegat mentre la dessalinitzadora treballa des de fa mesos al màxim rendiment. L’Agència Catalana de l’Aigua assenyala que l’objectiu a curt termini és arribar al període estival amb unes condicions òptimes per no assolir un nivell de risc major amb noves restriccions en l’ús de l’aigua.

Entrevistes i vídeo

Tot seguit podeu escoltar entrevistes i un vídeo sobre aquest tema a elprat.ràdio i elprat.tv: