Afectacions als complexos esportius per la vaga de monitors

El Fondo d'en Peixo està tancat, el Sagnier i l'Estruch obren amb afectacions, i el Julio Méndez funciona amb poca incidència de la vaga
Dijous, 24 novembre 2022 · 14:14 hores ActualitatEconomiaEsports

Actualitat
Economia
Esports

El sector dels monitors d’activitats esportives de Catalunya ha anat a la vaga avui per aconseguir millors condicions laborals. L’aturada és resultat de la falta d’acord amb la patronal sobre els increments progressius de salari que els sindicats estan plantejant, que seria del 3,5 % des d’aquest any fins al 2024 i així arribar al total del 10,5 %. A més, els treballadors reclamen l’eliminació de la compensació i absorció. Aquest darrer punt, segons assenyalen els sindicats, és el que de moment tenen més difícil per arribar a un acord.

Al Prat, les dues empreses que s’encarreguen de la gestió esportiva en aquests equipaments són SEAE i Clequaly. L’aturada ha afectat directament l’activitat que es fa en els 4 complexos esportius municipals, per bé que el Julio Méndez que està obert i funcionant amb certa normalitat.

En el cas del Fondo d’en Peixo, l’equipament estarà tancat durant tot el dia aquesta està tancada durant tot el dia d’avui. Pel que fa a l’Estruch i al Sagnier, es troben oberts i únicament es veuen afectades les activitats de piscina i els serveis d’abonats de fitness i activitats dirigides.

Durant la jornada d’avui, gran part dels i les monitores d’activitats esportives que treballen en aquests equipaments municipals s’han manifestat a les portes del Sagnier i Estruch. A les 5 de la tarda es desplaçaran fins a Barcelona on estan convocats a una manifestació a la plaça Sant Jaume.