Un simulacre recrea un accident aeri al cor dels espais naturals

L'Ajuntament del Prat col·labora en el simulacre amb la posada en marxa del CECOPAL a la prefectura de la Policia Local
Dilluns, 21 novembre 2022 · 17:39 hores SeguretatSocietat

Seguretat
Societat

AENA ha organitzat aquest matí un simulacre d’accident aeri als espais naturals del riu, a l’entorn de Cal Bitxot. Es tracta d’una acció que no es feia des d’abans de la pandèmia amb què es practiquen els protocols que cal dur a terme en cas d’accident aeri.

Durant les maniobres s’ha posat a prova el Pla especial d’emergències aeronàutiques de Catalunya, l’Aerocat. En aquest sentit, s’han mobilitzat diferents cossos d’emergència com Bombers, SEM, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil i Policia Local, així com AENA, entre altres. L’objectiu és analitzar el nivell de resposta i el treball conjunt dels agents implicats per comprovar la capacitat de reacció i aprendre de les mancances que s’hi puguin detectar davant un accident en un espai de difícil accés com és Cal Bitxot.

A més de les maniobres al lloc dels fets, s’ha simulat l’activació del pla d’emergències municipal i s’ha posat en marxa el Centre de Coordinació Operativa Local, el CECOPAL, a la prefectura de la Policia Local del Prat. En aquest sentit, s’ha desplegat el comitè d’emergències que encapçala l’alcalde i compta amb el consell assessor, tècnics i el gabinet d’informació. Tot plegat per avaluar l’estat de l’accident i les accions que caldria prendre a nivell local.

Aquest simulacre ha provocat restriccions de trànsit a la carretera de la platja entre el Cementiri Sud i el Mirador de l’aeroport del Prat i al Camí Reial de València. També s’han activat les sirenes de la zona.