Un excels CB Prat desmantella el feu de Bintaufa

El CB Prat obté una victòria de quirats gràcies a una gran defensa que desactiva Kravtsov // Els pratencs sumen el quart triomf consecutiu i es consoliden a la zona noble
Dilluns, 21 novembre 2022 · 09:19 hores BàsquetEsports

Foto i crèdit: Hestia Menorca

Bàsquet
Esports

Hestia Menorca 70 – CB Prat 73

ESTADÍSTIQUES DEL PARTIT

El CB Prat l’ha fet grossa superant el líder invicte Menorca (70-73) en un extraordinari duel de poder a poder. La defensa pratenca va ser capaç de desactivar el joc illenc i la influència d’un Kravtsov que tot i ser l’MVP del partit, no va dominar com està acostumat. El Prat, després d’aguantar el marcador els primers dos parcials, va arribar a vèncer per 13 punts, però Menorca va apretar el marcador al tram final.

El CB Prat va tornar a fer un bon inici de partit, marcant el territori, especialment al seu propi ferro, impedint a Menorca elaborar el seu joc i lligant un 4-11 de sortida favorable als primers 5 minuts. L’aparició de Kravtsov i la millora en defensa de Menorca va frenar l’arrencada potablava. En aquests minuts dificils, el Prat es va refugiar en les accions d’Allen assumint tirs. Menorca va aconseguir igualar el marcador (14-14), poc abans de la lesió d’un Cornwall que es va haver de retirar completament coix. L’equip d’Albert Cañellas va mantenir el tipus i va tornar a sumar en accions de mèrit, com una de linea de fons de Jordi Rodriguez o una porta enrere de Salvans, però encara tenia problemes per evitar els punts a pintura al tram final d’un primer quart molt equilibrat (18-19).

A l’inici del 2n quart, arribava un altre ensurt: en un intent frustrat d’esmaixada, Miguel Allen no queia bé i es queixava avall. Començava aquí un intercanvi de cops: un triple d’Alderete posava per davant els illencs, just abans de cometre la seva tercera falta personal, i un altre triple, ara de Buljan, tornava a encendre els ànims del Prat (23-25): entrava Kravtsov per tornar a condicionar la defensa pratenca, amb Smallwood entrant a pista i cometent també la tercera personal.

Els esforços del Prat per tornar a enfosquir la figura de l’ucraïnès, amb canvis de sistemes defensius, feien dubtar un Menorca que depenia del seu encert des del perímetre, que no apareixia. Un triple de Cosialls i un 2+1 de Buljan permitien el Prat tornar a manar (29-33) amb un petit marge. La zona pratenca va continuar anul·lant Menorca, que no trobava manera de resoldre el complex trencaclosques plantejat. Minuts d’angoixa local, amb tècnica a la banqueta inclosa (31-36) i un tram final de segon quart embogit, amb atacs a camp obert, contraatacs i contrabàsquets on els de Cañellas van arribar a gaudir d’un +7 (31-38) i va marxar amb un +3 (35-38).

El tercer quart catapulta al CB Prat

Menorca va allargar el parcial fins al 10-0 i aconsegueix capgirar l’electrònic (41-38). El Prat va resistir la sortida en tromba menorquina amb els punts de Jofresa, Cosialls i Buljan des del tir lliure, va forçar fins a 3 pèrdues pràcticament consecutives per empatar (44-44). El Prat va recuperar la iniciativa davant la frustració balear i va començar a poder còrrer, (44-50) arma definitiva per sumar més punts amb el recuperat Cornwall sobre la pista, que va ser protagonista del parcial de 0-8 que va dur al Prat a una distància (49-61) rellevant.

Al darrer parcial, el Prat va mantenir la seva versió consistent, trobant situacions per anotar i amb un Smallwood (carregat de faltes als primer quarts) especialment encertat a ambdues cistelles. Menorca, exigit pel marcador, no va ser capaç de capgirar l’escenari (56-67). Una esmaixada de Miguel Allen a falta de 5 minuts va posar novament el marcador a la màxima distància (60-71). En els següents 4 minuts, només Menorca aconseguiria anotar (64-71), i després d’una nova esmaixada d’Allen, 6 punts consecutius de Pablo González Longarela i una pèrdua pratenca a la penúltima possessió del partit van destinar-ho tot a un final a cara o creu (70-73). Longarela va fallar el triple que hauria conduït el duel a la pròrroga, i el Prat va tancar una victòria, la quarta consecutiva, que referma el Prat i obre la lluita per la zona alta de la lliga.

DECLARACIONS POSTPARTIT

Albert Cañellas, entrenador del CB Prat