L’AE Prat cau de manera clara a Paterna

El Prat pateix la derrota més voluminosa dels darrers anys // Després d'aguantar l'1-0 en una fluixa primera meitat i reaccionar a la represa, l'efectivitat valencianista va sentenciar el matx
Dilluns, 21 novembre 2022 · 10:23 hores EsportsFutbolGeneral

Esports
Futbol
General

Valencia Mestalla 4 – AE Prat 0
(Hugo González (27′), Hugo González (63), Diego López (78′), César Tàrrega (89′)

Valencia Mestalla: Bernad; Simón Luca (Iván Muñoz, 83’), Christian Mosquera, César Tàrrega, Joseda (Iranzo, 70’); Javi Guerra, Pedro Alemañ (Yellu, 75’), Pablo Gozálbez (Diego López, 75’); Hugo González (Tiago Ribeiro, 75’), Fran Férez, Alberto Marí

Prat: Craviotto; Coro, Héctor Rodríguez, Marimon, Sergi Benítez (Yaya, 46’); Adri Díaz (Dani Molina, 80’), Uri, Àlex Pla (Padilla, 46’); Jordan (Bakary, 68’), Salvans, Elhadji (Ufano, 68’)

Àrbitre: Acevedo González, col·legi madrileny. Amonestà a Àlex Pla i Salvans.

Antonio Puchades, uns 600 espectadors. A la prèvia i al descans, ‘txaranga’ de la banda de la Secció Municipal de Catarroja. A la graderia, l’entrenador del Valencia Gennaro Gatusso.

El Prat ha sortit golejat de l’Antonio Puchades en un partit de contrastos. El Valencia Mestalla va tenir un gran grapat d’ocasions a la primera meitat i només va marcar un gol, mentre que a la segona pràcticament va anotar en les 3 arribades franques que va tenir. El Prat no va merèixer puntuar, però ni de bon tros marxar amb una golejada d’aquesta entitat: els potablaves no perdien per més de 3 gols des del partit l’11 de Novembre de 2013 (Prat 0 – Hospitalet 5), el primer i únic partit de Zurro el Breve com dirigent de l’equip blanquet.

Els minuts inicials del partit van deixar entreveure el guió de la primera meitat: un Mestalla dominador i que volia, ja no que es jugués al camp del Prat, sinó que la pilota estigués constantment al terç final. El nivell individual i col·lectiu dels de Miguel Ángel Angulo es va posar de manifest: la mobilitat d’Alberto Marí, el ritme amb pilota dels homes de mig del camp i la velocitat en les combinacions dificultaven la resposta d’un Prat visiblement incòmode.

La primera ocasió, però, va ser pel Prat i Àlex Pla enviava prop de la creueta una falta sobre Jordan. El Mestalla a poc a poc va transformar la iniciativa en arribades: Simón Luca enviava una pilota forta a un Alberto Marí que va rematar amb la cuixa, dins l’àrea petita, per sobre del travesser. El mateix Marí ho va intentar des de la frontal i Craviotto va detenir en 2 temps. Fran Pérez també va posar en perill la meta visitant després d’una paret amb Marí. La diana arribaria al minut 27 en forma de gol olímpic: Hugo González, des del corner esquerre, enviava una bola alta i tancada que sorprenia Craviotto.

El Prat va tractar de reaccionar, però el Mestalla, després d’un impass, va realitzar un quart d’hora final extraordinari, on les ocasions es van succeir una rere l’altra: Cèsar Tárrega va estar a punt de rematar a boca de gol un còrner pentinat al primer pal, Javi Guerra va enviar una rematada prop del pal, i Dani Gozálbez la va enviar al travesser. Salvaria el conjunt potablava un 1-0 que el mantenia viu.

A la represa, el Prat va realitzar un doble canvi (Yaya i Padilla per Sergi Benítez i Àlex Pla) i va ser capaç de donar-li un altre color al duel. Els potablava van ser capaços de trenar accions i plantar-se als darrers metres. Padilla, als 5 minuts de la segona, ho va provar amb una rematada alta després d’una bona acció col·lectiva. Quan més apamat al partit semblava, el Prat va rebre el segon gol: una acció per banda esquerra acabava amb una primera rematada de Marí, salvada per Héctor. El rebot, però, li cauria a Hugo González, que definia per anotar el segon.

El 2-0 tenia efectes devastadors per a les possibilitats de treure quelcom. No va afectar tant al joc com si a la tranquil·litat d’un Mestalla que es va contentar amb no cometre errades a la rereguarda i cercar les seves opcions als espais. El Prat va seguir augmentant les línies de pressió, i va ser capaç de recuperar dues pilotes que van propiciar dues contres franques: la primera va acabar amb una passada de la mort refusada inextremis, la segona no es va poder acabar de concretar per un control llarg d’Ufano.

El Mestalla, efectiu, anotaria dos gols al tram final per coronar la festa d’un Puchades conscient de ser el focus del futbol masculí valencianista durant les properes setmanes: el tercer de Diego López, que aprofitava una rematada tensa al segon pal per empènyer just davant de la linia de gol; el quart, una testarrada de César Tàrrega que rebotava en el travesser per acabar entrant.

El Prat tanca la jornada amb 14 punts, i baixa a la desena posició, 3 punts per sobre del playout i amb 4 de marge respecte al descens directe. Aquest diumenge juga al Municipal Sagnier (12:00) contra la Penya Deportiva de Santa Eulària.

DECLARACIONS POSTPARTIT

Pedro Dólera, entrenador de l’AE Prat