Un incendi a la depuradora obliga a confinar un radi de mig quilòmetre

Es recomana a la població tancar portes i finestres, així com aturar els sistemes de ventilació i climatització
Dijous, 10 novembre 2022 · 00:40 hores ActualitatSeguretat

Actualitat
Seguretat

Un incendi a la Depuradora del Baix Llobregat, al Polígon Pratenc, ha obligat a activar el Pla d’Emergències per Risc Químic, el PLASEQCAT, així com confinar un radi de 500 metres al voltant de la infraestructura afectada. El foc s’ha registrat cap a tres quarts de deu de la nit per causes que encara es desconeixen i ha afectat diversos dipòsits -tres sitges amb fibra en isocontainers de 1.000 litres aproximadament- si bé no s’ha hagut de lamentar cap dany personal.

Segons ha informat el cos de Bombers, que ha treballat com a mínim amb una vintena de dotacions entre les quals el Grup Operatiu de Suport i el Riscos Tecnològics juntament amb Bombers de Barcelona, el personal de l’empresa s’ha evacuat amb total seguretat.

Com a mesura preventiva, a banda del confinament, també s’ha recomanat a tota la població que viu a prop tancar portes i finestres així com els sistemes de climatització i ventilació. Segons Emergències, l’incendi a la depuradora no està afectant l’activitat a l’Aeroport del Prat o el Port de Barcelona que tanmateix ha posat el seu Pla d’Autoprotecció PAU en fase d’Alerta per la gran columna de fum que s’ha generat.

Per la seva banda, l’Ajuntament del Prat també ha activat el Pla Municipal d’Emergències i ha col·laborat en el dispositiu amb diferents efectius de la Policia Local.

El foc ha estat estabilitzat, segons Bombers, a les 01:37 hores i controlat aquest matí. Els serveis d’Emergència han baixat a fase d’alerta el PLASEQCAT i ha aixecat el confinament perimetral de la zona.

Per la seva part, l’Agència Catalana de l’Aigua ha informat de possibles afectacions en la qualitat de l’aigua per abocaments al darrer tram del riu Llobregat i a platges del Prat.

Podeu seguir tota la informació als comptes oficials de Protecció Civil, Bombers i elprat.ràdio.

A continuació, podeu escoltar l’inici del ‘Planeta Prat’ d’avui, amb l’última hora des dels voltants de la depuradora i amb l’entrevista a l’estudi a l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler:

Fernando Cabello (AMB): “Calculem que a última hora de la tarda la planta estigui recuperant la normalitat en quant a tractament d’aigua”. Repassem l’última hora de la depuradora després de l’incendi d’aquesta nit al magazín de tardes ‘Connectats’:

Què és el #PLASEQCAT ? Per què no van sonar ahir les sirenes per risc químic? Vols saber com és l’alerta d’inici? Donem resposta a aquestes i altres preguntes al següent #podcast informatiu:

Imatge del Centre de Coordinacio Municipal d’Emergència del Prat
Dispositius de la Policia Local als voltants de la depuradora
Columna de fum moments després de l’incendi