L’AE Prat, desdibuixat, revifa al tram final i treu un empat

La diana de Jorge Adán al primer minut de partit va colpejar un Prat que va treure ofici per salvar un punt.
Dilluns, 7 novembre 2022 · 08:48 hores EsportsFutbolGeneral

Esports
Futbol
General

PRAT 1 – EBRO 1
(Marimon, 68′ / Jorge Adán, 1′)

Prat: Craviotto; Coro (Valentín, 72’), Héctor Rodríguez, Marimon, Adri Rivas (Martos, 88’); Adri Díaz (Dani Molina, 46’), Padilla, Àlex Pla; Albert Martí (Jordan, 74’), Salvans, Elhadji (Ufano, 74’).
Ebro: Loscos; Aizpún, Jorge Adán, Manrique, Marcén; Ibra Camara, Llamas; Arasa, Iván Elena (Álvaro Santos, 68’), Javi Sánchez (Víctor Segura, 82’); Dani Salas (Ramsés, 68’).

Àrbitre: Abril Portillo, col·legi murcià. Mostrà targeta groga a Adri Rivas i Héctor Rodríguez (Prat); Marcén i Javi Sánchez.
Municipal Sagnier, uns 400 espectadors.

Ni en els millors moments la Segona RFEF concedeix treva. El Prat de la bona dinàmica i la classificació plàcida buscava la tercera victòria consecutiva a casa davant el cuer per anar de minivacances en una posició privilegiada. Durant la setmana, alertes constants de la perillositat de l’Ebro: cuer perillós, equip que es podia adaptar bé al Sagnier… I amb tot, la il·lògica del futobl es va tornar a imposar: al minut de partit, a la sortida d’un còrner, la rematada d’Arasa toca en les cames d’un pratenc i acava als peus de Jorge Adán, que sol al vèrtex de la petita, remata a boca de gol per posar un 0-1 que trencava esquemes.

El gol va modificar l’estat d’ànim d’ambdós equips, i a l’efectiva pressió de l’Ebro s’hi van sumar els dubtes d’un Prat excessivament condicionat per un “simple” desavantatge. Els potablaves van quedar en shock, imprecisos amb pilota i amb errades en defensa que semblaven oblidades. Els aragonesos van crear accions de perill, especialment quan recuperava a camp rival: Javi Sánchez va enviar una rematada per sobre de la porteria, i Iván Elena va fer intervenir en dues ocasions Craviotto.

Les més clares del primer temps arribarien seguides: per banda arlequinada, des d’un servei de banda en camp propi, que després d’una acció trenada acabaria amb Dani Salas rebent pràcticament sol dins l’àrea i errant en la rematada franca. Poc després, Elhadji va lluitar una esfèrica botant prop l’àrea petita, i de cop al bot va connectar una rematada que va marxar lleugerament per sobre del travesser.

Millora del Prat a la segona meitat

El temps de descans va fer efecte al Prat, conscient dels aspectes de millora. L’Ebro, però, no acabaria d’entregar-se al canvi de guió, i després d’una llarga possessió inicial pratenca, va avisar amb una testarrada de Dani Salas que va passar fregant el pal. Tot i l’ensurt el Prat va persistir, i prop de l’hora de partit, Salvans va coronar una acció col·lectiva amb un gir magistral i una rematada rasa i diagonal dins l’àrea que Loscos va refusar amb la cama.

En territori de substitucions i canvis (el Prat ja havia sortit amb un XI força ofensiu, amb Coro i Adri Rivas als laterals, aquest darrer per les baixes de Yaya i Sergi Benítez) arribaria el gol de l’empat: una falta lateral tan ben servida per Padilla com rematada per Marimon, que com fa dues setmanes, marca els tempos a la perfecció i insufla potència al cop de cap per posar l’empat. Segon gol en lliga i tercer de la temporada pel Káiser.

El Prat va tractar de culminar la remuntada, i Elhadji va avisar en la jugada pràcticament posterior al gol. Els fantasmes del Sagnier, però, tornarien a aparèixer: Craviotto va relliscar i caure a terra en colpejar una bola, amb el petit punt de sort que li va quedar a prop per poder fer perdre mig segon a Arasa, que a porteria buida, però pressionat per haver d’executar ràpidament, va enviar fora la rematada a porta buida. Ufano i Valentín, ambdós en accions de cap, van tenir les opcions més properes per desequilibrar l’empat final.

El Prat arriba a la setmana d’aturada vuité, amb 14 punts, 4 per sobre de la possible promoció de descens i a 4 dels play-off. El proper partit serà al camp del Valencia Mestalla, diumenge 20, a les 12:00.

DECLARACIONS POSTPARTIT

Pedro Dólera, entrenador del Prat

Javi Martos, defensa de l’AE Prat