L’empresariat del Prat, contrari a allargar la 3a pista de l’aeroport

La patronal El Prat Empresarial aposta, en canvi, per la interconnexió logística entre els diferents aeroports de Catalunya
Dilluns, 7 novembre 2022 · 09:14 hores ActualitatEconomiaEmpresa

Actualitat
Economia
Empresa

La principal associació patronal del municipi, El Prat Empresarial, ha emès un comunicat en què es posiciona en contra de l’ampliació de la 3a pista de l’aeroport. En canvi, aposta per la interconnexió logística general entre tots els aeroports de Catalunya.

Segons l’entitat, “el terreny que pot ocupar el nostre aeroport és molt limitat i mai podrà arribar assolir el tamany físic d’altres aeroports de primer ordre”, i afegeix que ampliar la 3a pista afectant els espais naturals de la Ricarda i el Remolar “seria un altre “pedaç”, com ja en coneixem uns quants, per ajornar una vegada més el “gran debat” sobre la logística a nivell nacional i que El Prat sol no pot solucionar”

El Prat Empresarial afegeix que, “des del punt de vista logístic, Catalunya té una situació privilegiada que cal aprofitar. A la nostra costa hi tenim 3 aeroports, dos ports de gran potència, la via ferroviària de passatgers i mercaderies (incloent-hi l’AVE), que passa quasi tocant els 5 anteriors i una xarxa viaria de primer ordre. Estem convençuts que tot això s’hauria d’integrar en el famós Corredor Mediterrani, que fa anys que espera. I tot recolzat amb l’aeroport de Lleida – Alguaire, que podria esdevenir un punt logístic de màxima capacitat Europea”.

En el seu comunicat, El Prat Empresarial recalca que “les entitats pertinents tinguin una mirada a més llarg termini, i estudiïn una solució logística integral per a tot Catalunya, que resolgui tot el sistema logístic del territori per a un futur llarg i que aprofiti les bonances del nostre territori. I no que, pensant en curt, destrueixi més encara el nostre patrimoni natural i que, inevitablement, quedarà un altre cop obsolet en poc temps”.