Nous productes amb Carxofa Prat es presentaran al Gastronòmic Fòrum Barcelona

La Cooperativa Agrícola del Prat participarà en aquesta fira de referència en l’àmbit de l’alimentació
Dimecres, 2 novembre 2022 · 12:56 hores ActualitatAgriculturaComerç

Actualitat
Agricultura
Comerç

Dilluns vinent començarà el arrenca el Gastronòmic Fòrum Barcelona, a l’espai firal de Montjuïc. Aquest esdeveniment, un espai de referència en l’àmbit de l’alimentació, tindrà enguany presència pratenca de la mà de la Cooperativa Agrícola del Prat. Durant els tres dies que dura aquest esdeveniment, la pagesia local hi donarà a conèixer els seus productes a la restauració, empreses distribuïdores, persones expertes en cuina i ciutadania en general.

Crema i paté picant de carxofa

Hi destacaran les dues novetats que la Cooperativa, conjuntament amb Espigoladors, ha tret al mercat darrerament: una crema de carxofa i un paté picant de carxofa (el paté de carxofa normal ja fa temps que es comercialitza). Un dels objectius d’aquests productes és reduir el malbaratament i vendre productes que habitualment no arribarien a les parades degut al seu aspecte.

Durant el Fòrum es faran demostracions de cuina en viu, de la mà d’una cuinera que prepararà plats com bunyols de vent o un còctel Margarita, tots dos amb Carxofa Prat.

Els dos patés, la crema i les propostes culinàries les podrà tastar tothom qui s’atansi a la parada 201 del Gastronòmic Fòrum Barcelona, que se celebrarà des de dilluns 7 fins dimecres 9.

Comença la temporada de carxofa

Aquests dies ja es comencen a trobar les primeres carxofes a les parades de la ciutat, però encara caldrà esperar fins a finals de mes o principis de desembre per trobar-les en el seu millor moment.

Aquesta temporada de carxofa presenta, com ja és habitual des de fa anys, moltes incerteses. I és que el canvi climàtic afecta molt el creixement de les soques de la varietat Blanca de Tudela, de la qual sorgeix la Carxofa Prat. Els estius càlids i les nits tòrrides, afegint-hi també la sequera dels darrers mesos, són condicions que desafavoreixen la producció de carxofa. De fet, es calcula que, de mitjana, aquesta situació climatològica pot fer perdre entre un 40 i un 60 % de la collita.

La Carxofa Prat necessita nits fredes, però no glaçades, i també una pluja suau i repartida al llarg dels mesos de creixement. Ara, però, la sequera no ajuda, però tampoc ho fan les pluges torrencials, quan n’hi ha. Si finalment l’any no és bo per a la collita, els preus s’incrementaran.

Varietat Green Queen Prat

Per això, des de fa ja tres temporades, la pagesia pratenca ha incorporat la varietat Green Queen Prat, més resistent al canvi climàtic, entre els productes que conrea. Aquesta varietat neix a partir de llavors que es cultiven a vivers i, un cop surt la planta, passa al camp. En canvi, la Carxofa Prat neix de soques i això la fa més fràgil davant les inclemències del temps. Així i tot, la Green Queen Prat no té un sabor tan intens com la varietat tradicional.

A banda de la carxofa, la pagesia local ja ven productes de temporada de tardor, com la carbassa o les primeres faves.

Entrevista a elprat.ràdio

Tot seguit podeu escoltar una entrevista sobre totes aquestes qüestions emesa recentment a elprat.ràdio: