L’AE Prat treu un punt d’or de Teruel

El Prat juga de tu a tu a Pinilla i treu un punt de Pinilla, un camp d'on ningú n'havia tret fins ara
Dilluns, 31 octubre 2022 · 12:30 hores EsportsFutbol

Esports
Futbol

Teruel 0 – Prat 0

Prat: Craviotto; Valentín, Héctor Rodríguez, Marimón, Sergi Benítez; Padilla, Uri (Adri Díaz, 76’), Àlex Pla; Jordan (Albert Martí, 70’), Adri Rivas (Coro, 76’), Elhadji (Ufano, 86’).
Teruel: Taliby; Hualde (Lucho, 62’), Cabetas, Carlos Kevin, Víctor Sanchís; Borja Romero, Tena (Redolar, 81’), Carbonell, Aparicio (Manchón, 66’); Guille Andrés (Stéphane Emana, 62’), Dani Villa.

Àrbitre: Bárcenas Torres, col·legi de La Rioja. Amonestà a Uri i Àlex Pla (Prat); Tena i Víctor Sanchís (Teruel).
Pinilla, 600 espectadors.

L’AE Prat ha collit el primer empat de la temporada en no moure’s el marcador a Pinilla, fins ara feu inexpugnable de la categoria. El com ho ha aconseguit és rellevant: en un partit de tu a tu, en un pols de 90 minuts, mirant als ulls, assumint riscos i neutralitzant durant bona part del duel al líder invicte. Va ser un punt com podrien haver estat 0… o 3, perquè ambdós conjunts van tenir situacions per desencallar un marcador que no es va moure. El conjunt potablava tanca una part complicada del calendari molt reforçat després de sumar 4 punts davant Espanyol B i Teruel.

Va sortir el conjunt potablava imprimint un ritme elevat als primers compassos d’encontre. Va faltar aquella passada concreta o aquell control millor orientat, per acabar de crear una ocasió d’entitat, però el Prat va deixar clares les seves intencions de ser protagonista i fer mal, especialment amb l’activitat per bandes d’Adri Rivas i Jordan, novetats en l’onze juntament amb Padilla. El primer xut a porteria, però, va ser del Teruel als 9 minuts de partit, un llançament creuat de Dani Villa que va aturar Craviotto.

Vora el quart d’hora, Jordan va rebre una pilota a l’interior de l’àrea, però la seva rematada, un pèl centrada, detinguda per Taliby, ben col·locat. Héctor Rodríguez, des de pràcticament el mig del camp, va provar de sorprendre, però el porter del Teruel va poder rectificar la seva posició i aturar en dos temps el llançament bombat. El Prat va lluitar per mantenir el domini, gaudint de l’amplitud de Pinilla i de la incomoditat d’un Teruel que poc acostumat enguany a aquest escenari. Els de Víctor Bravo, però, van apretar abans d’arribar al descans. En una de les darreres accions del primer temps, Craviotto va fregar una centrada lateral, i el rebot el va enviar Aparicio per sobre de la porteria.

Partit obert fins al darrer segon

La segona part va oferir uns primers minuts de calma tensa, un tanteig que s’aniria trencant amb el pas dels minuts. Als 7 de la represa, Àlex Pla va estar a punt d’anotar connectant una rematada en planxa que va marxar fora. Aparicio tornaria a provar sort amb un xut que aquest cop passaria més a prop del travesser. El Prat va tenir problemes a mantenir la fortalesa superat l’equador de segon temps, però els canvis el van tornar a revifar. Al minut 84, el Teruel va anotar en una centrada de Lucho que va rebotar en un jugador pratenc, però l’àrbitre va anul·lar la diana per fora de joc.

Al temps d’afegit, qualsevol dels dos equips va poder marcar en dues ocasions consecutives: Stéphane Emaná, des del balcó de l’àrea, va ajustar un llançament refusat in extremis per Craviotto, i al contraatac posterior el Prat va agafar a contrapeu al Teruel, i Albert Martí va tenir una remata franca de cap a boca de gol que va marxar fora.

L’AE Prat aconsegueix el primer empat de la temporada i s’estabilitza a la zona temperada de la classificació, setè amb 13 punts, a 2 del playoff i amb 4 d’avantatge respecte a la posició de possible playout. Diumenge vinent l’AE Prat rep el CD Ebro (diumenge, 12:00) en el darrer partit abans de la setmana de descans.

DECLARACIONS POSTPARTIT

Pedro Dólera, entrenador de l’AE Prat