Comencen els World Skate Games per a la pratenca Luisa González

La patinadora debuta en categoria sènior en un Mundial i competirà en cinc proves
Dimecres, 26 octubre 2022 · 11:28 hores EsportsPoliesportiu

Fotografia CPV El Prat

Esports
Poliesportiu

Aquesta setmana ha arrencat el Mundial de patinatge de velocitat a Buenos Aires, a l’Argentina. El Mundial, enguany, té lloc en el marc dels World Skate Games, els Campionats Mundials de totes les disciplines de patinatge que cada dos anys s’ajunten per celebrar-se en la mateixa seu.

Uns Mundials que es recuperen després de tres anys, ja que al 2021 no es van poder celebrar per les restriccions sanitàries. De fet, els darrers Mundials van ser els World Roller Games celebrats a Barcelona l’estiu del 2019.

En aquesta edició hi tornarà a haver representació pratenca, però enguany només amb la presència de la patinadora Luisa González que ha estat la única pratenca convocada per la Federació Espanyola i serà l’única component de la selecció en categoria sènior femenina. La potablava competirà en cinc proves, en pista, en els 200m dual, els 500m i els 1000m sprint, mentre que en circuit participarà als 100m i a la Volta. La competició en els Mundials ha arrencat aquest dilluns mateix amb els primers partits d’hoquei en línia i les primeres qualificacions del patinatge artístic individual. Pel que fa al patinatge de velocitat, la competició per la pratenca començarà el dissabte 29 amb la cursa dels 200m, diumenge tindran lloc els 1000m sprint, mentre que dilluns 31 serà el torn dels 500m. Després, el 2 de novembre competirà en els 100m sprint al circuit i el divendres de la propera setmana acabarà el seu Mundial amb la prova de la Volta.

La pratenca debuta en categoria sènior

Aquest és el tercer campionat Mundial on hi competeix Luisa González després de Barcelona i Colòmbia l’any passat, i serà el primer en categoria absoluta. En les dues anteriors participacions, ha sumat dues medalles de bronze en el Mundial del 2021 a Colòmbia on va ser tercera en les proves dels 200m i 500m en categoria júnior.

Un cop acabi la seva participació en els World Skate Games de Buenos Aires, González s’incorporarà a la selecció espanyola de patinatge de velocitat sobre gel per arrencar la temporada d’hivern.

Els World Skate Games es poden seguir a través del web oficial de la competició i en directe en el canal de Youtube DeporTV.