El bicing metropolità, l’AMBici, començarà el 2023 amb un abonament compartit amb el de Barcelona

El servei funcionarà a 15 municipis de l'àrea metropolitana, entre els quals el Prat
Dimarts, 25 octubre 2022 · 13:46 hores ActualitatEconomiaSocietat

Actualitat
Economia
Societat

El servei metropolità de bicicleta compartida, AMBici, conegut popularment com el bicing metropolità, es desplegarà durant el primer semestre de 2023. Ho farà a 15 municipis de l’àrea metropolitana, entre els quals el Prat.

Una dada important és que hi haurà la possibilitat de contractar un abonament integrat per als usuaris que, en arribar a Barcelona, vulguin combinar-lo amb el Bicing —exclusiu de la capital catalana—.

Les previsions apunten que l’AMBici el faran servir uns 1,2 milions de persones i el cost del servei —aquest primer any— serà de 25 euros anuals (per bé que l’abonament integrat amb el Bicing serà més car). Per fer-ho possible es posaran en circulació 2.600 bicicletes elèctriques de darrera generació en 236 estacions.

Un abonament de 25 euros anuals

Durant el primer any de funcionament de l’AMBici, el 2023, el servei tindrà un cost de 25 euros anuals que permetrà 30 minuts d’ús gratuït per cada trajecte. Un cop passi aquesta primera mitja hora, costarà 0,50 € cada 30 minuts. A partir de l’any 2024, l’abonament costarà 40 euros l’any i els primers 30 minuts, 15 cèntims. Els usuaris podran demanar una targeta física per 6 euros, o bé fer servir l’aplicació mòbil, sense cost.

Abonament integrat amb el Bicing

Hi haurà també un abonament amb preus rebaixats per als usuaris que vulguin fer servir els dos sistemes: AMBici i Bicing. La tarifa integrada costarà entre 53 i 65 euros anuals.

Estacions de transferència

Per poder cambiar de bici a l’entrada o sortida de Barcelona hi haurà set estacions de transferència. La que més interessa als usuaris del Prat estarà situada a la Ciutat de la Justícia, a tocar de la pl. Cerdà de Barcelona. També n’hi haurà a Riera Blanca i a Collblanc.

Bicicletes elèctriques

La bicicleta d el’AMBici serà d’assistència elèctrica i tindrà un sistema de geolocalització per satèl·lit. A més, tindran una funció que permetrà accelerar més ràpidament en els primers metres. L’assistència elèctrica deixarà de funcionar quan s’arribi als 25 km /h.