L’AE Prat tomba l’Espanyol B amb un gol de Marimon al minut 95

El conjunt potablava confirma la seva bona dinàmica superant un dels 'cocos' de la categoria. Elhadji va avançar els pratencs a la primera meitat, Joan Puig va empatar a l'hora de partit, i Marimon va decidir a la penúltima jugada.
Dilluns, 24 octubre 2022 · 11:54 hores EsportsFutbol

Esports
Futbol

Prat 2 – Espanyol B 1: Elhadji (16′), Marimon (95′) / Joan Puig (58′)

Prat: Craviotto; Valentín, Héctor Rodríguez, Marimón, Sergi Benítez (Adri Rivas, 46’); Adri Díaz (Padilla, 68’), Uri, Àlex Pla; Albert Martí (Jordan, 76’), Salvans (Coro, 87’), Elhadji (Ufano, 76’)
Espanyol B: Fortuño; Joan Puig, Lancho (Recasens, 62’), Alejandro Pérez, Lancho, Kenneth Soler (Óscar Romero, 80’); Villahermosa, Roger Martínez; Dacosta (Mangada, 80’), Nabil (Abde, 62’); Becerra (Armand Vallès, 87’)

Àrbitre: Lidón Rocamora, col·legi valencià. Va amonestar Elhadji, Sergi Benítez, Salvans, Adri Diaz, Uri, Padilla i Pedro Dólera per bàndol local; a Lancho, Roger Martínez, Aleix Gorjón, Abde.
Municipal Sagnier: uns 500 espectadors

El Prat va endur-se la victòria davant l’Espanyol B gràcies a un gol al minut 95. Pel minut, pel rival, pel context de partit, però també per la manera d’imposar-se a tots els contendents i enviar la pilota vora l’escaire contrari, la diana del central té quelcom que recorda a altres gols de centrals de llegenda al futbol d’elit. La diana de Marimon no provocarà un baby boom al Prat ni dona cap títol, però entra a l’imaginari de moments d’absoluta felicitat de la parròquia pratenca, que va poder celebrar la segona victòria consecutiva al Municipal Sagnier.

Els de Pedro Dólera van sortir novament amb intenció de ser protagonista. El repte, però, era més difícil davant un Espanyol B madur i que sumava 3 victòries consecutives. La batalla per la batuta va fer que costés trobar les primeres ocasions, però el Prat va amenaçar les rodalies de l’àrea des de l’inici. Abans del quart d’hora de partit, una gran jugada combinativa entre Àlex Pla i Albert Martí va acabar amb una rematada de Martí al pal curt, refusada per Fortuño a còrner. Pocs instants després, arribaria el gol del Prat: Àlex Pla rep entre línies, i al balcó de l’àrea, es treu un llançament amb un efecte endimoniat que sorprèn Fortuño. El porter blanc-i-blau va poder refusar, però el rebot va ser per un voraç Elhadji, que va anotar el seu segon gol en tres partits. El gol va donar ales al Prat, dominador al llarg de la primera meitat, però no va trobar la manera de duplicar distàncies.

A l’inici de la segona meitat (a la represa, Adri Rivas va substituir Sergi Benítez) el Prat va ser capaç de frenar l’esperada reacció en tromba d’un Espanyol B, que això si, va anar creixent amb el pas dels minuts. Vora l’hora de partit, l’Espanyol B va trobar Becerra dins l’àrea. El seu xut ajustat va ser refusat per Craviotto i Marimon, a la frontal de la petita, va tractar d’allunyar l’esfèrica. La pilota va rebotar en el cos de Joan Puig i va entrar a la porteria davant l’incredulitat local.

Amb l’empat, el partit es va obrir: Kenneth va estar a prop del gol en un llançament que va marxar fregant l’escaire, i Elhadji, en una jugada individual per l’esquerra, va veure com la seva rematada era salvada per Aleix Gorjón sota pals. L’Espanyol B va començar a gaudir de possessions llargues i el Prat tractava de defensar amb ordre i buscar les seves opcions. La precipitació a l’hora de trenar contraatacs, però, va condemnar el Prat a viure el tram final de partit prop d’àrea pròpia.

La lesió d’Alejandro Pérez, a prop del temps afegit, va deixar l’Espanyol B amb inferioritat numèrica. El Prat mai havia renunciat a la victòria, i al darrer minut, va forçar un córner. La pilota penjada per Alberto Padilla va trobar en mig del caos el salt imponent de Marimon per enviar la pilota prop de l’escaire contrari, passar de vilà a heroi indiscutible i guanyar-se de totes totes el sobrenom de Kaiser.

El Prat suma 9 punts dels darrers 12 i s’instal·la a la zona tranquil·la de la classificació. Diumenge vinent (16:30) visita el camp del Teruel, equip que lidera el campionat.

DECLARACIONS POSTPARTIT

Pedro Dólera, entrenador del Prat