Un ràpid dispositiu de la Policia Local permet la detenció del presumpte autor de diversos atracaments

La col·laboració ciutadana, clau en la detenció poques hores després del primer robatori
Dilluns, 17 octubre 2022 · 10:30 hores ActualitatSeguretatSocietat

Actualitat
Seguretat
Societat

Crònica policial intensa la que ens va deixar la tarda de divendres, amb tres atracaments violents en poc més de quatre hores. Afortunadament, la ràpida actuació de la Policia Local del Prat -amb la sempre important col·laboració ciutadana- va permetre la detenció del presumpte autor dels tres robatoris violents, el primer dels quals va causar la ferida per arma blanca d’una persona.

Aquest primer robatori es va produir minuts abans de les 16 hores a l’estanc ubicat a la confluència dels carrers Indústries i Frederic Soler. L’estanquera, de 49 anys, va resultar ferida per un punxó rudimentari que l’atracador va clavar-li a la zona abdominal-costal abans d’abandonar l’establiment.

La víctima, que va perdre la consciència en una primera instància, va ser atesa per serveis sanitaris medicalitzats, que la van estabilitzar i traslladar a l’hospital de Bellvitge. Dissabte ja va passar a planta i va quedar fora de perill.

La col·laboració ciutadana, clau en el segon i tercer atracament

Posteriorment, a les 19 hores, la Policia Local va rebre una nova trucada, d’un conserge de l’Ajuntament, informant que s’acabava de produir un atracament a l’estanc que hi ha davant dels Jardins d’Angel Guimerà, al carrer Centre. Quan s’hi van personar, els agents van trobar la treballadora en estat de xoc i amb un atac d’ansietat.

En aquest cas, l’autor s’hauria endut la caixa registradora sencera amb tota la recaptació diària. L’atracador, però, no comptava amb la rapidesa i decisió d’un home que col·labora amb l’estanc i que just hi estava arribant. Immediatament va perseguir al delinqüent fins a atrapar-lo al carrer Pintor Isidre Nonell, on va poder recuperar la caixa registradora amb tots els diners a l’interior. També va poder facilitar a la Policia Local una descripció física de l’individu.

És en aquest moment, amb la intuïció que hi hauria més atracaments, la Policia Local va decidir establir un dispositiu específic amb agents no uniformats i amb vehicles oficials no identificables per intensificar la vigilància a les zones comercials de la ciutat.

El pronòstic policial es va materialitzar a les 20:20 hores, quan aquest individu va tornar a actuar a la fleca del carrer Pau Casals cantonada amb Carretera de la Marina. En aquell cas, l’alertant de l’atracament va ser la pròpia víctima, que va manifestar que l’havien amenaçat amb una navalla al coll i li havien pres tots els diners de la caixa. Després d’atendre la treballadora i fer una recerca per la zona, finalment, i gràcies a la col·laboració d’un ciutadà que el va seguir, la Policia Local va detenir un home, de 45 anys i multireincident, com a presumpte autor dels tres robatoris violents. El detingut es troba actualment en presó preventiva.

Declaracions de l’intendent cap:

A través del següent àudio podreu escoltar declaracions de l’intendent cap de la Policia Local del Prat, Rafael Pino, sobre aquest incident: