Cop sobre la taula de l’AE Prat a Badalona

El conjunt pratenc torna a mostrar la cara més efectiva a domicili per superar (0-2) al Badalona Futur i sumar el segon triomf consecutiu
Dilluns, 10 octubre 2022 · 11:17 hores EsportsFutbol

Foto i crèdits: Badalona Futur

Esports
Futbol

Badalona Futur 0 – Prat 2: Uri (44′), Elhadji (58′)

Badalona Futur: Isaac Becerra; Dani Hernández (Dani Merchán, 46’), Forlín (David Crespo, 60’), Xavi Molina, Barnils, Cristian Márquez (Guiu, 72’); Facu García (Albert Torras, 60’), Mateo; Fran Carbia, Toni Larrosa (Juan Fernández, 46’), Édgar Hernández
Prat: Craviotto; Valentín, Héctor Rodríguez, Marimón, Sergi Benítez; Adri Díaz (Dani Molina, 85’) , Uri (Padilla, 79’), Àlex Pla; Albert Martí (Jordan, 72’), Salvans (Adri Rivas, 72’), Elhadji (Ufano, 85’)

Àrbitre: Martínez Campillos, col·legi balear. Va mostrar tarjeta groga als locals Forlín, Juan Fernández i va expulsar Mateo (78′) per doble groga; va ensenyar groga als visitants Marimón, Adri Rivas, Uri, Jordan.
Estadi Municipal de Badalona, uns 500 espectadors.

No hi ha pitjor errada al futbol que caure en la comoditat de la presumpció i el judici prematur. El Prat ha passat en dues setmanes d’ocupar posicions de descens a la setena plaça, de dues derrotes seguides a sumar 6 punts de 6, de veure com concedia gols evitables a no encaixar-ne cap en els darrers 217 minuts. I fent cas a una de les sentències cabdals del Dolerisme, ni el Prat era la Peña de la Bufanda ni ara és el Bayern de Munic. Poques coses, futbolísticament parlant, han mudat en un equip que s’ha trobat amb els punts i la calma que cercava les darreres setmanes. Com al Súñer, el Prat va aplicar amb precisió el pla, va estar efectiu al camp rival, va saber patir i va tenir el punt de sort necessari davant un Badalona que va gaudir d’ocasions per, com a mínim, apretar el marcador.

El Prat va començar el partit amb agressivitat, recuperant pilotes a terreny rival i llençant-se a l’atac amb nombrosos efectius. D’aquesta manera va arribar la primera ocasió del partit, un llançament des de la frontal d’Àlex Pla que Isaac Becerra va refusar. També fruit de la insistència va estar molt a prop Elhadji de robar una bola dins l’àrea, però el toc d’un futbolista del Badalona Futur la va enviar a córner. Als 10 minuts, una centrada xut de Salvans va rebotar en Uri, que es trobava sense oposició a un metre de la porteria. Els (ara) badalonins, hereus de la llegenda negra del Llagostera, van reaccionar, i Fran Carbia la va tenir en dues ocasions: primer amb el cap, a les mans de Craviotto, i posteriorment una rematada que marxava fregant el travesser.

Gol pratenc a les acaballes de la primera meitat

Combustible pels locals, que entre el minut 20 i el 40 van ofegar la sortida de pilota d’un Prat que no trobava recursos i que va estar a prop d’embolicar-se en un parell d’ocasions. Sobre la mitja hora de partit, els d’Alsina van reclamar un penal sobre el ‘Facu’ García, i minuts després una rematada d’Édgar Hernández colpejava primer en Craviotto i després en el pal. El Prat patia, però va mantenir la compostura, i la recompensa va arribar al minut 44: jugada que neix als peus de Salvans, obertura per a la incorporació de Sergi Benítez, que amb una centrada simfònica troba a un Uri González que remata amb el cap contra la xarxa. Primer gol de l’excapulat amb la samarreta del Prat, i primera diana en lliga d’un futbolista que no sigui Pau Salvans.

A la represa, el Badalona Futur va fer entrar Dani Merchán i Juan Fernández per tractar de capgirar l’escenari. Craviotto va salvar una rematada franca de Juan Fernández, la darrera d’una triple ocasió local. De la fe va néixer el segon gol pratenc: Elhadji es va anticipar a una entrega innocent d’Isaac Becerra per ingressar al vèrtex d’àrea petita i enviar la pilota prop de la base el pal llarg. Sisè gol d’Elhadji amb el Prat, el primer des del seu retorn.

El Badalona va tornar-ho a intentar, i Craviotto va atrapar una rematada de cap d’Édgar Hernández que podia quedar-se morta dins àrea petita. L’expulsió de Mateo al 79, per doble groga, després d’una entrada sobre Jordan, va desmuntar per complet les pretensions dels blaus. El Prat va tractar de jugar a les quatre cantonades i durant bona part del tram final ho va aconseguir amb comoditat. Al minut 90, Édgar Hernández va poder retallar distàncies, però es va trobar un cop més amb Craviotto i en la contra d’aquesta acció, Ufano va poder sentenciar.

El Prat tanca la jornada en setena posició amb 9 punts. El proper cap de setmana visita Sagunt (diumenge, 12:00) per enfrontar-se a l’Atlético Saguntino.

DECLARACIONS POSTPARTIT:

Pedro Dólera, entrenador del Prat: