Les vuit cabines telefòniques que queden al Prat, amb els dies comptats

Aquests telèfons públics, que ningú fa servir des de fa temps, s’han començat a retirar a tot l’Estat
Divendres, 7 octubre 2022 · 08:21 hores ActualitatEconomiaInfraestructures

Una de les vuit cabines telefòniques que encara queden al Prat.

Actualitat
Economia
Infraestructures

Al Prat queden 8 cabines telefòniques, que fa temps que ningú no utilitza: a l’av. Josep Anselm Clavé (davant del Cafè de la Rambla), a la pl. de la Noguera, a Remolar amb Verge de Montserrat, a Pompeu Fabra amb Serra del Canigó, a Sarajevo amb Verge de Montserrat… Són una peça obsoleta del mobiliari urbà que moltes persones ja ni adverteixen quan passen pel davant. Avui dia, gairebé ningú de menys de 30 anys ha fet servir mai una cabina telefònica.

Servei obsolet

Aquestes cabines, com totes les que hi ha a tot l’Estat, tenen els dies comptats. Aviat seran desmantellades i retirades, i es pavimentarà correctament el terra sobre el qual estan ara situades. Amb els locutoris, primer, i amb els telèfons mòbils, després, la utilitat de les cabines telefòniques ha desaparegut. La primera es va instal·lar a Madrid l’any 1928, fa gairebé un segle.

Des de l’1 de gener d’enguany, el Govern espanyol va excloure les cabines del projecte de Llei General de Telecomunicacions i, per tant, han deixat de ser un servei universal obligatori. L’empresa Telefónica de España, per tant, ja ha començat retirar progressivament les gairebé 15.000 cabines que hi ha repartides per tot el territori espanyol, de les quals prop de 2.500 són a Catalunya. Als anys 90, a Espanya n’hi van arribar a haver més de 100.000.