La dessalinitzadora del Prat treballa al màxim i bat rècords de producció

Les darreres pluges no han servit per sortir de la situació de prealerta a la conca del Llobregat
Dijous, 6 octubre 2022 · 08:52 hores ActualitatEconomiaGeneral

Actualitat
Economia
General

La planta dessalinitzadora del Prat fa setmanes que treballa al màxim rendiment, produint 2 milions de litres d’aigua potable per segon, un rècord “gairebé mundial”, segons ha explicat a elprat.ràdio el cap del departament de gestió de recursos hídrics de l’Agència Catalana de l’aigua (ACA), Enrique Velasco. La planta haurà produït aquest any més del doble d’aigua que l’any en què en va produir més des que es va posar en funcionament, el 2009. Tot un rècord.

Els boscos retenen l’aigua de pluja

Segons Velasco, la conca del Llobregat continua en situació de prealerta, ja que les pluges de finals d’estiu i principis de tardor no han servit perquè els embassaments augmentin les reserves, que ara estan al 38 %.

“Els boscos estaven tan assedegats que pràcticament s’han begut tota l’aigua de pluja, que amb prou feines ha arribat als rius”, explica Velasco. Les precipitacions, en el millor dels casos, han servit per frenar el buidatge dels embassaments. Les pluges que es produeixin a partir d’ara sí que serà més fàcil que arribin als rius, un cop els boscos ja no tinguin tanta capacitat d’absorció d’aigua.

Tot seguit podeu escoltar l’entrevista a Enrique Velasco: