La gratuïtat de Rodalies es mantindrà tot l’any 2023

La Generalitat també està disposada a perllongar les bonificacions a bus i metro
Dimecres, 5 octubre 2022 · 08:46 hores ActualitatEconomiaTransport

Actualitat
Economia
Transport

Els abonaments per als trens de Rodalies i de mitjana distància seguiran estant bonificats durant tot l’any vinent, segons ha anunciat el Govern espanyol. Aquesta bonificació estava prevista només durant quatre mesos, des del setembre i fins a finals d’any. La seva aplicació per a tot l’any 2023 està pendent de la seva aprovació al Congrés dels Diputats abans que acabi aquest any.

A falta de conèixer els detalls concrets de la mesura, aquí trobareu com funciona actualment el sistema d’abonaments.

Quines línies se’n beneficien?

La mesura afecta tots els títols multiviatge (Bonotren de 10 viatges i abonaments mensuals i trimestrals de Rodalies de tot Catalunya). En queden exclosos els bitllets senzills i d’anada i tornada i l’AVE Barcelona-Madrid.

I metro i bus?

La Generalitat ha anunciat que està disposada a prorrogar la rebaixa del transport públic gestionat per l’ATM (Autoritat del Transport Metropolità) durant el 2023 si l’Estat també manté la bonificació del 30 %. Els títols que gestiona l’ATM, en què la Generalitat té una participació majoritària, són les línies TMB (metro i bus), FGC, TRAM i autobusos metropolità, interurbà i urbà.

Actualment, l’ATM aplica una bonificació del 20 % a la T-Usual, que és mensual, i la T-Jove, trimestral per a menors de 25 anys, a més dels abonaments per a famílies monoparentals i nombroses i per als qui estan en atur. Aquests títols estan bonificats al 50 %, ja que el 20 % de la Generalitat se suma al 30 % de l’Estat, que s’aplica a la resta de títols.