Siemens i Comsa, expedientades per repartir-se concursos públics de les línies L9 i L10 del metro

L'Autoritat Catalana de la Competència considera que hi ha "indicis racionals" que van pactar la quantia de les seves ofertes
Dimarts, 4 octubre 2022 · 09:43 hores General

Una parada de la L9 al Prat.

General

L’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) ha obert un expedient sancionador contra les empreses Siemens i Comsa, ja que ha trobat “indicis racionals” que van pactar la quantia de les seves ofertes per repartir-se concursos públics de les línies L9 i L10 del metro.

Segons l’ACCO, “amb aquest comportament, les decisions empresarials de Siemens i Comsa no s’haurien realitzat de manera independent i autònoma, com exigeix la normativa de la competència, sinó de manera concertada entre si”, ha apuntat l’ACCO.

L’Autoritat Catalana de la Competència sospita que les irregularitats es troben en “licitacions relatives a obres i serveis de disseny, redacció de projectes i execució i/o manteniment dels sistemes de senyalització i/o comunicació, almenys des del 2017″.