La temporada de tardor del Teatre L’Artesà portarà al Prat dues obres premiades

Una de les novetats és un cicle de matinals
Dijous, 29 setembre 2022 · 12:15 hores ActualitatCulturaDansa

Imatge de l'obra L'oreneta.

Actualitat
Cultura
Dansa

Els Premis Teatre Barcelona han atorgat el guardó a millor espectacle i millor autoria original a L’oreneta, de Guillem Clua, i el reconeixement a millor direcció a Julio Manrique per Animal negre tristesa, dues obres que formen part de la nova temporada de tardor del Teatre L’Artesà del Prat. Justament aquest diumenge es farà la presentació de la programació dels propers mesos de la sala pratenca. Les entrades per es podran adquirir a partir del 4 d’octubre.

Concert d’Alfred Garcia

L’encarregat d’obrir la temporada serà Alfred Garcia, que torna als escenaris després de dos anys amb el concert inaugural de la pregira 1 TOUR, un espectacle on es podran escoltar cançons del seu darrer disc, 1997.

Teatre de qualitat

Pel que fa a l’escena teatral, aquesta temporada hi trobarem la ja mencionada L’oreneta, de Guillem Clua. Aquesta obra s’inspira directament en l’atac terrorista aun bar d’Orlando, als Estats Units, l’any 2016, en el qual van morir 49 persones. Però L’oreneta no parla només d’aquest atemptat. En ella també hi ressonen les tragèdies de la Sala Bataclán de París, del passeig marítim de Niça, de Les Rambles de Barcelona, i tracta de comprendre el contrasentit de l’horror, les conseqüències de l’odi i les estratègies que utilitzem perquè, en paraules de l’autor, “no ens destrueixin l’ànima”. Els encarregats de portar a escena aquesta història seran Emma Vilarasau i Dafnis Balduz.

Pel que fa a Animal negre tristesa, és una obra que ens mostra un petit i privilegiat grup d’éssers humans que, amb la imprudència d’una colla de nens que juguen despreocupadament a l’ombra dels arbres, ignorant qualsevol perill, obren les portes de l’infern.

També vindrà a L’Artesà l’obra Los farsantes, de Pablo Remón, amb el reconegut actor Javier Cámara com a protagonista. Aquesta és una comèdia que explica la història de dos personatges relacionats amb el món del cinema i del teatre, una sàtira que fa una reflexió sobre l’èxit, el fracàs i els papers que encarnen, en la ficció i fora d’ella.

Dijous Teatre i nou cicle matinal

La nova programació mantindrà el cicle Dijous Teatre i incorporarà nous formats per a nous públics. Així, el nou cicle Les Matinals de L’Artesà proposa a les escoles gaudir de les Arts en Viu en la seva plenitud, fent del teatre un lloc de trobada en el qual artistes, mestres i alumnes puguin posar en joc interessos i feines comunes i d’aquesta manera construir juntes pràctiques pedagògiques.

Dansa

La dansa també tindrà presència en aquesta nova temporada. La bailaora Rocío Molina torna a L’Artesà, tres anys després, amb Vuelta a uno, que suposa el tancament de la seva trilogia dedicada a la guitarra com a element essencial del flamenc. En aquesta ocasió estarà acompanyada pel guitarrista Yerai Cortés.

Escolteu els podcasts d’elprat.ràdio

Tot seguit podeu escoltar dos podcasts d‘elprat.ràdio on es donen més detalls de la nova temporada del Teatre L’Artesà.