Diables i diablesses ‘cremen’ el centre de la vila al 37è Pratifoc

Diumenge, 25 setembre 2022 · 17:22 hores ActualitatCulturaCultura popular

Actualitat
Cultura
Cultura popular

Els carrers del Prat s’han omplert de diables i diablesses fent ballar les seves forques, ceptrots i maces enceses amb foc. Els tambors i tabals han anunciat el correfoc i el pas de les diferents colles participants d’aquest 37è Pratifoc organitzat per la Colla de Diables del Prat, la qual s’ha mostrat molt il·lusionada per recuperar aquests correfocs després de la pandèmia.

Enguany la colla organitzadora ha encès les seves forques i ceptrots amb colors representatius segons el carrer per on han passat, a més de tornar a treure el ceptrot que va crear el darrer any i que, donades les seves dimensions, només fan servir per a Festa Major.

A causa de la pluja, el correfoc jove de divendres es va haver d’ajornar. Per aquest motiu, la Colla Jove de Diables del Prat ha pogut participar en aquest Pratifoc, acompanyada dels músics dels Dinos de la Papota.

El punt d’inici del recorregut ha estat la plaça de l’església, després han continuat per la plaça de la Vila on més tard les colles s’han arreplegat per portar espurnes, foc i trons pels carrers Ferran Puig, Santiago Rusiñol, Jaume Casanovas, Madoz fins a tornar a la plaça de nou, on les entitats de foc i el Pollo han fet el seu lluïment.