Rosa López estrena el CEM Julio Méndez com a nou espai de Festa Major

Dissabte, 24 setembre 2022 · 00:08 hores CulturaGeneralMúsica

Cultura
General
Música

L’artista granadina Rosa López ha estat l’encarregada d’inaugurar el Complex Esportiu Municipal Julio Méndez com a nou espai de Festa Major. Una edició que s’ha descentralitzat per poder celebrar diferents activitats simultànies en diversos espais de la ciutat -recordem- amb un dia festiu més. Una jornada, la de divendres, que ha inclòs un ampli ventall de propostes per a tots els públics i que ha comptat amb la presència de pluja.

L’actuació de la concursant de la primera edició d’Operación Triunfo ha tancat un dia extra d’activitats que ha començat amb diverses opcions per gaudir en família. És el cas del Festival de la Diversió, a l’Escola Jaume Balmes. Un espai de jocs infantils, tallers i treballs manuals a càrrec de diferents entitats del barri de Sant Cosme.

El petit ‘Cesc’ ha estat un dels nens que ha gaudit de l’espai de jocs infantils i tallers al Festival de la Diversió

Per la seva part, Ydor Llach ha portat al pati de L’Artesà la màgica història d’un personatge fantàstic que rep l’ajuda del seu company per aprendre a volar i poder gaudir així de totes les possibilitats que li brinda un preciós lloc en què pot ballar amb la lluna i fins i tot caçar una flor. Es tracta de l’espectacle familiar “L’Y: ànsia per volar d’Yldor Llach, al patí de L’Artesà.

També la Banda Ashé ha tingut el seu espai a les Músiques al Parc del Fondo d’en Peixo amb l’actuació “Antaño con swing”. Aquesta agrupació de salsa cubana radicada a Barcelona ha ofert un repertori que conserva l’essència d’aquest gènere però amb noves sonoritats i modernes interpretacions.

A la tarda la pluja no ha impedit en aquest mateix Fondo d’en Peixo la presentació del tercer disc del guitarrista pratenc Pepo López, conegut com a ChivoChivato. Un concert dinàmic que ha fet ballar als pratencs i pratenques que s’hi ha apropat amb el paraigües. Igual que el cèlebre grup de ‘Los Diablos’ que, tot i la pluja, han cantat el seu ‘Un rayo de sol’ per goig d’una plaça Louis Braille força plena.

Suu, al gran escenari de l’Estació

De la mateixa manera, Suu ha pogut oferir un gran espectacle a l’escenari de l’estació, mentre que les Músiques del Parc han presentat el que és la technorumba amb ‘Háblame de Mí en presente’.

En aquest sentit, la pluja només ha obligat a cancel·lar el Correfoc Juvenil, per seguretat, i les havaneres de la Barceloneta.