La pluja dona una treva a les activitats esportives

Dissabte, 24 setembre 2022 · 19:53 hores ActualitatEspecialsEsports

Actualitat
Especials
Esports

L’esport és tan imprescindible per la Festa Major, com la pluja. I és què la jornada esportiva de dissabte ha estat condicionada per un cel amenaçador, però que finalment ha donat una treva a les disciplines que es disputen a l’aire lliure.

La petanca ha encetat el dia a La Granja des de primera hora del matí amb l’Interclub de Festa Major. Han participat al torneig 72 petanquistes, agrupats en un total de 24 tripletes, algunes d’elles del Prat, i d’altres de clubs foranis com El Santa Eulalia o el Gornal, entre d’altres.

Tots els equips participen en una primera eliminatòria, i els resultats inicials defineixen quins equips participen al quadre de campions, al de repesca o al de consolació, tots 3 amb premis com un pernil, una paletilla, oli, formatge o fuet.

Ben a prop, al Julio Méndez, la Penya Taurina ha celebrat l’habitual partit de futbol entre els seus membres. Sovint es disputa en format Fútbol 7, però en aquesta ocasió, en veure el nombre de participants, s’ha decidit disputar un únic partits tots plegats al llarg i ample del camp.

La cita clàssica per excel·lència és el Gran Premi de Festa Major de Ciclisme, que arriba a la vuitantasisena edició i que és la darrera prova puntuable de la Copa Catalana, amb 20 voltes de 3’7 kilòmetres al Circuit de la Ronda Sud i esprints puntuables cada 5 passos per línia de meta.  

Al cor del Prat, a Plaça Catalunya, s’ha realitzat un altre clàssic dels dissabtes de Festa Major, les partides simultànies d’escacs, una cita que té la particularitat d’estar oberta a qualsevol persona que vulgui jugar-hi. Malgrat l’amenaça de la pluja, s’ha apropat una remarcable quantitat de jugadors per enfrontar-se a tres membres del Club d’Escacs del Prat: els Mestres Dani Romero i Sergio Díaz, i en Pablo, un nen de deu anys amb un gran nivell.

A la seu del Club Billar Prat s’ha disputat el Torneig de Festa Major, que ha arribat a la desena edició, amb participació d’esportistes locals i membres d’altres clubs propers. La competició arrenca dissabte al matí i s’estén fins diumenge, i en la edició d’aquest 2022, s’han disputat tornejos en dues modalitats diferents: format lliure i format a tres bandes.

Ja per la tarda, a la piscina del Fondo d’En Peixo ha arrencat el Torneig de Festa Major, organitzat pel Club Natació Prat i amb el Vallirana, el Cornellà i el Sant Boi com a clubs convidats. Entre tots quatre, han presentat dos centenars de corredors de totes les categories. Amb la pandèmia deixada enrere, l’organització ha apostat per sèries més dinàmiques perquè la participació sigui més dinàmica: avui ha estat el torn dels alevins en endavant, i demà, l’hora dels benjamins i prebenjamins. Festa Major serveix al CN Prat per engegar una temporada, que en el seu cas, es la posterior a les celebracions del cinquantè aniversari.

El retorn a condicions pretèrites també s’ha fet sentir i veure a l’Exhibició de Taekwondo del Club Deportivo Fran Martín. Les graderies del Julio Méndez s’han omplert per viure una ofrena que serveix per arrencar els motors de la nova temporada. Malgrat alguna baixa de darrera hora, han estat prop de 190 integrants de l’entitat els encarregats de realitzar les mostres de benvinguda: defensa personal, tècnica fonamental, elasticitat, salts, entre d’altres.

Aquest dissabte també s’ha celebrat el  concurs de pesca infantil. Per a demà queden el concurs de pesca sènior, el tram final de les cites amb la natació i el billar, el torneig de tennis taula i la cursa popular pels carrers de la Ciutat.