Reviu els moments més destacats de l’inici de la Festa Major del Prat amb elprat.tv

Divendres, 23 setembre 2022 · 17:05 hores CulturaCultura popular

Cultura
Cultura popular

Després de tres anys sense poder celebrar un pregó a la Plaça de la Vila, ahir, més de dues hores de cultura popular i el pregó del periodista radiofònic Sique Rodríguez van donar el tret de sortida als cinc dies de festa local. I així ho vam viure a elprat.tv!

Per començar, amb la ballada dels Capgrossos Macers de la ciutat, el Nas de Carxofa i el Cap de Meló, que van ser els encarregats de rebre les claus de mans de l’alcalde, Lluís Mijoler, per obrir les portes de l’Ajuntament amb l’ajuda de la canalla potablava. Tots plegats van permetre la sortida dels Gegants del Prat en el tradicional Toc d’Inici, la primera activitat de la tarda.

Ja a Pau Casals, les entitats de cultura popular van iniciar la seva cercavila fins a la Plaça de la Vila que, després de tres anys sense poder gaudir de la tradicional mostra per la pandèmia, va recuperar la centralitat que mereix per l’inici de la festa local. En total, més de dues hores de cultura popular amb balls tradicionals, castells i molt foc.

Per acabar, el periodista radiofònic Sique Rodríguez va posar en valor les bondats i riqueses del Prat en un pregó que va cloure, novament, amb castells de foc sobre la Casa de la Vila. El podeu veure íntegrament a continuació.

En total, un programa en directe de quatre hores a elprat.tv ple de protagonistes, entre ells, Pau Ruiz, president del Nus; Núria Oreja Chacon, autora del cartell; o l’artista Irene Poncela.